2017. augusztus 28., hétfő

Kosársuli, 60.rész

- Sziasztok! - robbant be öt perc késéssel Vili bá az edzésre.
- Jó-na-pot-kí-vá-nok! - köszönt jókedv
űen Krisz, amolyan óvodás és alsó általános iskolás stílusban, alaposan elnyújtva a szótagokat.
- Gyertek, gyorsan. Csüccsenjetek ide elém - ült le a padra, mi pedig engedelmeskedtünk és köré gy
űltünk. 
- Merre tetszett j
árni? - érdeklődött Tibi.
- Volt még néhány elintéznivalóm a nevezéssel kapcsolatban - magyarázta Vili bá. - Le kellett adnom a kezd
ő két ötöst és a cseréket. 
Ennek hallat
án mindenki mozgolódni kezdett, hú-zni meg effélék. 
- De el
őször is, szeretném hivatalosan is üdvözölni Hannát - mosolygott Vili bá bátorítóan a mellettem ücsörgő új lányra. 
- K
öszönöm - eresztett meg Hanna is egy felénk mosolyt. 
- Rem
élem, befogadtátok és rendesen bántok majd vele - intett minket Vili bá, mire az osztály egy emberként helyeselt. Többnyire.
- Tessék már mondani, kik lesznek a kezd
ők - sürgette Krisz, mi pedig helyeseltünk. 
- J
ól van. Szeretném tisztázni az elején, hogy ez a felállás egyelőre csak a selejtezőkre érvényes. Ezenkívül a második két negyedben már úgy variálom a pályán lévőket, ahogy csak jónak látom. Plusz, akár még változtathatom is a dolgokat egy-egy meccs között. Mindenkinek szeretnék egyenlő esélyt biztosítani, de nyilván 16-an vagytok és így nehezebb. Olyan is lesz, hogy egy egész ötös nem játszik az egyik meccsen, hogy bevessük a másikon. Világos?
- Igen! – érkezett a válasz az osztálytól.
- Nos, akkor. A közel egy hónap múlva lévő első meccsen a következők vesznek majd részt. Az első negyedben az irányító Krisz lesz. A két bedobója Csenge lesz és Konrád.
Ez nagyon nem tetszik nekem. Konrád nem velem lesz? Pedig eddig mindig egy csapatban voltunk, összeszoktunk.
- Muszáj volt átvariálnom, mivel Hanna még nagyon új, egyáltalán nincs összhangban a többiekkel. A két center Gergő és Bori marad. Az elkövetkezendő egy hónapban Konrád ebben az ötösben fog edzeni, úgymond Hannával felváltva, hogy betanítsuk őt is.
Csalódottan lesütöttem a szemem.
- A második negyedben Dominik lesz az irányító, a két bedobója Klaudia és Tibi marad, a centerei viszont Bence és Regi lesznek.
Tehát be se kerültem a kezdőkbe.
- A plusz három ember, aki még eljön az első meccsre Luca lesz, Eszti és Anti – fejezte be a felsorolást Vili bá.
Nyilván a következő meccsig megint változni fog a felállás, mégis elszomorodtam.
- Vivi keze még mindig nem épült fel maximálisan, Luca pedig kénytelen volt kihagyni év elején nem kevés edzést. Senki ne keseregjen, a csapatok mindig változnak, hiszen mindenki rettentően tehetséges köztetek. Adjatok bele még többet! Kezdjük is az edzést – tapsolt hármat, mi pedig felpattantunk és elkezdtük a szokásos bemelegítést.
Miközben a hosszokat róttam, azon töprengtem, vajon tényleg csak a lábam miatt nem jutottam be vagy esetleg más oka is volt. Nem adtam volna bele eleget? Nem tettem oda magam eléggé?
Szerettem volna Konráddal és Esztivel kezdő lenni, ahogy egészen eddig együtt játszottunk az edzéseken. Jó csapat voltunk. Antival és Regivel is. Krisz meg Konrád nagyon erős párost alkotnak majd. Csengével kiegészülve főleg.
Nem adhattam fel! Még többet kell hajtanom, hogy a következő meccsen én is a kezdőben lehessek, mint irányító! A barátaimmal. A csapatommal.


2 megjegyzés :