2018. január 7., vasárnap

A vonzás törvénye, 31.rész

Szeptember 18. Hétfő

A vasárnapot sikerült átvészelnem Ace üzenetei és egyéb zaklatási formái nélkül, így hát azzal töltöttem az időmet, hogy minden igyekezettem próbáltam nem tudomást venni a tényről, hogy zavar, amiért nem keres. Egyszerűen ezt nem engedhettem meg magamnak. Nem kötődhettem hozzá, egy egészen kicsi pillanat erejére sem. Tudtam, hogy veszteni fog, de elkezdtem úgy érezni, amikor elbukik, az az én vesztem is lesz. Azt pedig nem akarhattam.
Ki kellett találnom valamit. Valami menekülési tervet.
Épp nagyban ezen morfondíroztam, miközben kiléptem a kapun és egy autóba ütköztem. Összehúzott szemekkel hajoltam le és vizslattam a teljesen fekete és kívülről átláthatatlan ablaküveget, ami egyszercsak leereszkedett.
- Szép, jó reggelt! - köszönt Ace a volán mögül, majd kicsit felém mászva kinyitotta nekem az ajtót.
- Kösz - másztam be az autóba ellenkezés nélkül. Ne energiám, se lelkierőm nem lett volna azon vitatkozni, hogy hagyjon engem egyedül menni. Meg persze, gondoltam, miért ne. Kihasználhatom kedvemre. Ha nem egyeztem volna bele, tuti végig követett volna, hülyeségekkel bombázva.
- Jól aludtál? - érdeklődött az utat figyelve, majd kihajította a cigijének csikkjét, amivel épp végzett. Nem láttam gyakran cigizni,hála az égnek, eddig csak buliban, szóval ezt nem tudtam mire vélni. De rá sem kérdeztem, tudtam, hogy nem adna rendes választ.
- Nem muszáj ám felvenned - jegyeztem meg a miheztartás végett.
- Útba esel - vonta meg a vállát hanyagul, napszemüvege eltakarta a szemeit, így nem tudtam megfejteni, mire gondolhat valójában. Jó, amúgy se szoktam tudni, meg kitalálni, de a szem a lélek tükre. Azt láttam volna, ha ironikus, perverz vagy őszinte.
- Útba esek, mi? - húztam fel a szemöldököm.
- Az én utamba, azt biztos - vigyorodott el.
- És hol a moci? - sóhajtottam fáradtan.
- Szerelőnél - érkezett a szűk, tömör válasz.
- Miért? - kockáztattam meg, hogy választ nem kapok.
- Mert összetört.
A kérdés sokkal inkább az volt, miért tört össze, de mindegy. Hát igen. Vettem az üzenetet, hiába minden faggatás, ennél többet úgy sem mond majd. Érdekelt volna, neki semmi baja e, nem sérült meg vagy ilyesmi, de láthatólag egyben volt, így annyiban hagytam.
Karbafontam a kezem a mellkasom előtt és hátrahajtottam a fejem, lehunytam a szemeim és pihenni készültem. Ő nem szólt semmit, így én sem. Öt perccel később Ace leállította a motort és leparkolt a suli előtt. Kinyitottam a szemem.
- Ma elég más vagy - jegyeztem meg, miközben kiszálltam.
- Kinyitottam előtted az ajtót. Erre gondolsz, mi? - húzta ravasz mosolyra a száját. Tetszett, hogy ebben a poénos megjegyzésben semmi sértő, szexista és ha már az „sz” betűs szavaknál tartunk, szarkazmus sem.
- Ott botránkoztam meg először. Aztán mikor megkérdezted, hogy aludtam, éreztem, hogy itt valami nem stimmel.
- Nekem is vannak jó napjaim - ölelte át a vállamat.
- Nem tudom, ezek a jók vagy sokkal inkább a rosszak - röhögtem el magam, de nem ráztam le a karját. Valahogy úgy éreztem, mintha szüksége lenne rám. Kivételesen nem ÚGY.
- Csak élvezd ki.
- Lehet, hogy nem is te vagy.
- Semmi sem kizárt.
- Gonosz ikertesó?
- Gonosz klón - bólintott.
- A gonosz klón az eredeti Ace-re nem jellemző kedvességgel próbál beférkőzni a bizalmunkba? - érdeklődtem jól szórakozva.
- Nem valami jó taktika, mi? - pillantott le rám Ace.
- Hát, semmiképp se hiteles.
- Majd igyekszem korrigálni - ígérte, ekkor azonban nekem megakadt valamin a szemem.
- Az meg mi a jó élet? Ugye csak szivatnak??


Előző rész:

5 megjegyzés :

 1. Na neee tetszik ez a rész így egyszerűen fantasztikus 😊 köszönöm hogy írod ezt a csodás történetet 😗 és nagyon izgulok hogy mit látott Sere 😄 addig pedig nem lesz más választásom hogy halálra izgulom magam😂 de imádom a történetet és téged is mert írod ez a nagyon hűha és baromira jó művet 😍 mikorra várható a kövi rész? 😄

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm, ez nagyon jól esik!! 😊😊 Holnap jön a folytatás!!

   Törlés
 2. Nagyon nagyon nagyooon jol irsz!�� Es mint mindegyik ez a resz is fantorpikusra (��)sikeredett! Csak igy tovabb ugyes vagy!����

  VálaszTörlés
 3. Nagyon nagyon nagyon szépen köszönöm!!!

  VálaszTörlés
 4. Miiiii??? Mert szivatják????? Gyorsaan folytasd, mert meghalok tudatlanságban!!:))😍😍😍😍

  VálaszTörlés