2018. augusztus 11., szombat

Páratlan páros, 6.rész

EZT MÉG VISSZAKAPOD!

Felhangzott a sípszó, ami az első tárgy megszerzésére alkotott versenyének kezdetét hirdette. Bakugou abban a pillanatban megindult, de hamarjában eléálltam és széttártam a kezemet.
- Megmondtam, hogy ne állj az utamba! – kezdett a szikrázni a tenyere, ami annyit jelentett, ha nem kotródom, engem is felrobbant.


- Várj egy kicsit!
- Nem fogok terveket gyártani veled – morogta. – Semmi szükségem egy Deku kettőre.
- Az jó, mert nincs is tervem – bólintottam, közben láttam, hogy Asui a vízben úszva közeledett a szigethez.
Kirishima nem volt sehol, így arra következtettem, ezt a kört Asui egyedül csinálja végig, valószínűleg, mert itt ez nagy tó, sok víz, pont az ő területe.
Persze mi meg se beszéltük, melyikük indul, de kár lett volna már az elején elpazarolni a lehetőséget, hogy mindkettőnket bevetjük.
- Jól figyelj, te kis senki! – Már a szemei is szikráztak. – Nem fogok háromig számolni, itt helyben felrobbantalak!
- Akkor nem fogsz nyerni – ingattam a fejemet. – Nem vehetsz részt mind a három körben. Csak kettőben.
Asui ekkor már elérte a sziget peremét és kimászott a vízből.
Bakugou ebben a pillanatban veszítette el a maradék higgadtságát és nekem támadt, én pedig nem tehettem mást, mint, hogy kiálljak ellene.
Két technikám volt, amivel rövidtávon legyőzhettem Kacchant. Az egyik a kardom volt, de azt ugyebár nem mutathattam meg senkinek, nem tudhattak róla, így csak a másik maradt. Tudtam, hogy ez lesz, így volt időm felkészülni.
Kacchan messze nem volt amatőr. Sosem vaktában robbantgatott, valójában neki is megvoltak a maga tervei, azonban hátrányban volt velem szemben. Én töviről hegyire ismertem képességét, ő viszont szinte semmit nem tudott az enyémről.
Nem mozdultam el, hagytam, hogy az ütése telibe találjon, csupán a jobb kezemet emeltem az arcom elé, hogy azt égesse meg. 


A ruhám elég vastag és kemény anyagból készült, azonban a jobb kezemen ugyebár nem volt semmi, szabadon volt, de nem kockáztathattam a balomat. Égető fájdalom nyilallt bele, ahogyan Bakugou ütése célba talált, de nem törődtem vele, arra koncentráltam, hogy átvezessem saját tüzemet a kezén, majd egész testén, abból a pontból, ahol hozzámért.
A teste megdermedt és bár a szemeit tudta mozgatni, szinte semmi más részét nem. Csakis azért voltam erre képes, mert felhasználtam a robbantásának tüzét, a képességeink átfedését.
Összeégetett jobbomat a levegőbe emelve tartottam fel Bakugou fagyott állapotát.
- Ezt a kört én nyertem – villantottam egy győzedelmes mosolyt Kacchanra, ekkor azonban megszólalt a jelző hang, mely azt hirdette, Asui célba ért. – Na, jó. Ezt a kört Kirishimáék nyerték, de jól is van ez így.
Kacchan szemei veszedelmesen megvillantak.
- Jól tudom, hogy mind a hármat meg akartad nyerni, de ez egy csapatjáték. Stratégia kell és együttműködés. Azt mondtam, nincs tervem, de volt. Tudom, hogy neked is akadt, csak egyikben sem szerepeltem. Úgy határoztam hát, hogy megmutatom neked, milyen, ha nem vagy képes csapatban működni. Vesztettünk az első körben. Pedig te utálsz veszíteni – billentettem oldalra a fejemet, jelentőségteljes pillantást vetve a foglyomra.
- Nem feltétlen kellenek olyan összetett tervek, mint amiket Midoriya gyárt. Nem is tudnánk olyat. De ketten vagyunk ebben a versenyben. Elmondom, én mire jutottam. Az első körben egyikünk sem szerepelt, így a második kettőben mindketten starthoz állhatunk, míg a kettő közül valamelyikben Kirishimáéktól csak egy valaki lehet ellenünk. Ha a másik két kört nyerjük, a vizsgán is győzedelmeskedünk. Ez a vereség pedig legyen a büntetésed.
Lassan leeresztettem a kezemet, Bakugou pedig ismét szabad lett. Nem támadott ismét nekem, szó nélkül elindult a második menet kezdőpontjára. Mikor mellém ért, megállt, lehúzta az egyik gépezetet a kezéről, majd az alatta lévő könyékig érő kesztyűt is levette és a kezembe nyomta. Vettem az adást. A másik csapat nem láthatja, milyen sérüléseim vannak, mert felhasználhatják ellenem, gyengélkedőre pedig a vizsga után mehettem csak.
- Ezt még visszakapod – dörmögte a kis akciómra célozva.


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése