2021. május 5., szerda

A szívtelen fiú, 30.rész

 – Mr. Cutland fél a vértől, ennyi az egész – mondja a doktornő könnyedén.

Chester fél a vértől? Ez annyira… Nem illik hozzá. Nem illik abba a képbe, amit magáról kialakított.

– Magának aztán van bőr a képén! Hogy meri elfecsegni… – kezd tajtékozni Chester, aztán elhallgat és rám pillant. – Akarom mondani, nem félek tőle.

– Dehogynem! Egyenesen retteg. Te is a tanúja lehettél Fidelia. Ha a fiatalúr vért lát, elterül – mosolygott jókedvűen a doktornő.

– Hallgasson már!

– Ami azt illeti, ez egy jó kis előnyhöz juttathat minket – folytatja. – Fidelia, ha zaklat téged ez az alak, már tudod, hogy ütheted ki őt.

Elképzelni nem tudom, honnan van ennyi bátorsága ennek a nőnek. Tiszta sor, hogy nem a tudatlansága áll a háttérben, hiszen tisztában van Chester hatalmával és családjának befolyásával. Egyszerűen csak… Nem érdekli.

– Elegem van magából! – jelenti ki Chester, majd kirobog a rendelőből, én pedig megköszönve a segítséget a doktornőnek, utána sietek.

– Szemét banya! Mégis mit képzel magáról? – pufog Chester, majd olyan hirtelen torpan meg, hogy a hátának ütközöm.

– Ne haragudj, hogy miattam kellett vért látnod – vizslatom elmélyültem a földet.

– Csak, hogy tisztázzuk. Nem félek a vértől – köti az ebet a karóhoz.

– Rendben.

– Csak nem szeretem a látványát – folytatja, mire tágra nyílt szemekkel kapom fel a fejem és így meredek rá. Bármit is mondana, én annyiban hagynám, nem firtatnám, és nem merném felhasználni ellene. Nincs oka őszintének lenni és elismerni a gyengéségét, mégis ezt teszi.

– Mégis ki szereti? – ingatja a fejét fintorogva.

– Senki – erősítem meg. Újdonsült tudásom birtokában új ötletem támad, így ismét megszólalok. – Tudod Felicity úgy van a megbélyegzéssel, ahogy te a vérrel. Nem szereti. Azzal, hogy pénzt adtál azoknak a lányoknak, azt üzented: Felicity meglopott titeket, de én kárpótoltalak benneteket. Olyan ez, mintha azt mondanám neked, teljesen rendben van, hogy így érzel a vérrel a kapcsolatban, de azért én szétkürtölöm a suliban, hogy mától senki ne merjen vérezni, mert akkor miatta ájulsz el.

Nem tökéletes a hasonlatom, de úgy érzem, így elérhet hozzá az, amit tegnap óta próbálok megértetni vele. Csendben hallgat, így ismét lehajtom a fejem, hogy ne kelljen a szemébe néznem.

– Értem – mondja végül halkan, majd lágy érintést érzek a hajamon. Nem simogat, csak a fejemen nyugtatja a tenyerét, és közben féloldalasan elfordul, mégis teljesen életidegen módon van benne egy fajta bensőségesség.

Természetesen esze ágában nincs bocsánatot kérni, de valami affélével próbálkozik.

  Igyekszem valahogy jóvátenni – ígéri, aztán elenged és magamra hagy.

Kiegyenesedem, és csak bámulok utána, majd megérintem a fejem tetejét. Fogalmam sincs, hogy kéne éreznem magamat, ezért inkább megrázom a fejem és az osztályterem felé veszem az irányt.

Chester már a helyén ül, mikor megérkezem, és bár fehér bőrének hála sosincs túl telt színben, most mégis sápadtabbnak tűnik a szokásosnál. Talán az ájulás miatt van? A lábaim maguktól visznek előre és ellépek a saját padom mellett, hogy aztán az övéhez menjek. Elé guggolok, hogy megtaláljam a tekintetét.

– Akarod, hogy vegyek neked valamit a büfében? – teszem fel úgy a kérdést, hogy az még véletlenül se legyen árulkodó a többiek számára. Chester csak bámul rám, zöldeskék szemei kicsit opálosak és valahogy elveszettnek tűnik. A zakója belsejéhez nyúl és előhúzza a kártyáját, majd csendesen annyit mond:

– Igen.

A büfében veszek neki csokit és vizet, mert úgy ítélem meg, most leginkább ilyesmire lehet szüksége. Mikor visszaérek az emeltre, épp kitámolyog az osztályteremből. Próbálja tartani felsőbbrendűségét sugárzó járását, de amint kiér, megszédül, így sietve mellélépek és oldalról megtámasztom.

– Nem… Nem reggeliztem – simítja tenyerét a hasára és még rosszabb színben van, mint öt perccel ezelőtt, mikor magára hagytam. Balját átveti a vállamon, én pedig sietve kinyitom a csokit és a vizet, majd szabad kezébe nyomom, ő pedig nehézkesen harap egyet a tejcsokoládéból, aztán nekilát elmajszolni.

Fáradtan és meggyötörtnek látszik, de ami még megdöbbentőbb, hogy kimutatja a gyengeségét. Iszik néhány kortyot, én pedig visszaveszem a palackot és hagyom, hogy rám nehezedjen. Feje kicsit oldalra csuklik, és az enyémnek dönti. Óvatosan elvezetem a legközelebbi padhoz és leültetem, de egyelőre állva maradok.

– Akarod, hogy idehívjam a sofőröd? Beszélek az igazgatóval, hogy nem érzed jól magad – indulok meg, de elkapja a csuklómat és lehúz maga mellé.

Dermedten ülök, ő pedig fejét a vállamra hajtja.

– Hagyd, nem kell. Csak hadd pihenjek becsengetésig! – Vagy álmodom, vagy megőrültem. Bármelyikről is van szó, az biztos, hogy ez nem valóság. Chester Cutland száját ugyanis egy gyengéd, fáradt és kiszolgáltatott kérés hagyja el.

– Rendben – felelem halkan, szinte suttogva.

Lehunyt szemekkel szuszog a vállamon, és így föntről rálátok az arcára. Bőre fehér és sima, pillái világosszőkék, már-már fehérek, mint a haja. A frizurája, a ruhája és a megjelenése még ebben a helyzetben is kifogástalan, és kétségtelen, hogy ő a legszebb fiú, akivel valaha találkoztam. Az arcát figyelem, valahogy nem tudom elfordítani a fejem és megérzem kellemes, letisztult illatát. A szívem elárul és nagyot dobban. Kényszerítem magam, hogy elfordítsam a fejem, és dühös vagyok magamra, amiért képes vagyok helyesnek találni, csak mert ez egyszer csendben van és nem bánt. Utálom, hogy újabban kedves és őszintén nagylelkű velem. Utálom, hogy jól jönnek a dolgok, amiket értem tesz és utálom, hogy el kell fogadnom a segítségét. Utálom, hogy kedves a húgommal is és utálom, hogy Feli kedveli őt. Utálom, hogy ilyen apró jóságokat tesz csupán, amik töredékét „fizetik vissza” csupán annak a rengeteg gonosz dolognak, amit velem tett, mégis eléri vele, hogy kevésbé utáljam.  De legjobban mégis azt utálom, hogy miközben a vállamon alszik, csendben és nyugodtan, nekem hevesen ver a szívem miatta.


Következő rész:

A szívtelen fiú, 31.rész
Előző rész:

A szívtelen fiú, 29.rész

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése