2020. január 5., vasárnap

A szívtelen fiú, 9.rész

Mikor magamhoz térek, éles fájdalom nyilall a csuklómba és nehezmre esik kinyitni a szememet. Alkohol és fertőtlenítő szagot érzek és mikor résnyire nyitom a szemeimet egy kórházi szobában találom magam. Nagy nehezen felnyitom a szemhéjamat és körbepillantok. Egyedül vagyok a szobában, egy ágyon fekszem, egy fehér paplan simul rám, bal karomba egy infúzió van bevezetve, a jobb csuklóm gipszben van. Kicsit feljebb tornázom magam, így már félig ülve, félig fekve helyezkedem el. Ekkor egy férfi lép be a szobába és amint észreveszi, hogy ébren vagyok, sietve közelebb jön.
- Felébredt? Hogy érzi magát? Hívjak nővért? – ömleszti rám kérdéseit, míg én próbálom felidézni, ki is ő.
- Elnézést… Maga a… - nyelek egy hatalmasat, a szám ugyanis teljesen ki van száradva.
- Én vagyok a sofőr, aki elütött – süti le a szemeit bűnbánóan, majd helyet foglal az ágy melletti székben. – Hugh vagyok – mutatkozik be, külsőre nagyjából harmincötév körülinek tippelném.
- Én Fidelia – eresztek meg egy halvány félmosolyt.
- Tegeződhetünk, ha gondolod – ajánlja fel, én pedig beleegyezően bólintok.
- Miért van még itt? Nincs valami más dolga?
- Chester Cutland kirúgott, miután elvittem az iskolába, úgyhogy inkább visszajöttem, hogy megnézzem, hátha felébredtél – magyarázza.
- Sajnálom, hogy miattam rúgták ki – sóhajtok egy hatalmasat, mert lelkiismeretfurdalásom van.
- Egyáltalán nem maga a hibás. Jobban oda kellett volna figyelnem – próbál megnyugtatni.
- Nem kellett volna beleszólnom – folytatom. – Chester eleve nem kedvel, és főleg nem szereti, ha beleszólnak a dolgaiba és megmondják neki, mit tegyen.
- Csak egy gyerek – jelenik meg egy megfejthetetlen mosoly Hugh arcán. – Szerintem nem olyan rossz ember, mint amilyennek mutatja magát.
- Mégis meddig volt a sofőrje, hogy így gondolja? Egy napig? – meredek rá hitetlenkedve. Direkt nyújtom el a témát, mert nem szeretném megkérdezni, mi bajom lett és mennyi lesz a számlám az ellátás után. Hogy mikor veszik le a gipszem, hogy fogod tudni így dolgozni és satöbbi.
- Épp eleget – feleli olyan stílusban, mintha örülne, amiért kirúgták. – Szóval, nem érdekel, mi is történt veled?
- Hát… - húzom el a számat, de ő mégis belekezd.
- Miután Chester karjaiba ájultál, berakott a kocsiba és arra utasított, hozzalak el a kórházba.
- Azt ne mondja, hogy ő cipelt idáig – temetem a tenyerembe az arcomat, magam előtt látva a szívessége meghálálásának végtelen listáját.
- Dehogy! – legyint a férfi szórakozottan. – Bejött a kórházba és kiküldött két ápolót egy hordággyal.
Hála az égnek.
- Biztosan régóta ismeritek egymást – jegyzi meg mellékesen.
- Túl régóta.
- Ahhoz, hogy felvegyenek, ki kellett tölteni néhány űrlapot rád vonatkozó különböző adatokkal és szinte mindent tudott rólad. Végig abban hitben voltam, hogy ezt a kölköt semmi és senki nem érdekli saját magán kívül.
- Nem érdeklem én őt, csak ráragadt ez-az a sok együttöltött időből – forgatom a szemem.
- Mint hogy allergiás vagy a halra? - vonja fel a szemöldökét hitetlenkedve, de én nem lepődöm meg.
- Másodikban valamelyik nap hal volt az ebéd a menzán és én azelőtt sosem ettem halat.  Döbbenten láttam, hogy Chester ki akarja borítani az egészet a kukába, mert nem felelt meg neki a külseje, ezért számonkértem, hogy hogy tehet ilyet, mikor még meg sem kóstolta és mások meg éheznek. Persze ez nem tetszett neki és megetette velem az egészet, nem sokkal később mindenem feldagadt és kis híján megfulladtam – mesélem.
Gondolom, azért az nyomot hagy az emberben, ha egyszer majdnem megöl valakit, még az olyan szívtelenekben is, mint Chester. Igazából fogalmam nincs arról, miért adom ki magamat egy idegennek, de talán az lehet az oka, hogy egy kórházban vagyok egyedül és ez mindig megviseli az embert.
- Oké, te nyertél – hagyja inkább annyiban a dolgot és visszavált az eredeti témára. – Alapvetően mindened rendben van, a jobb csuklód sajnos eltört, de azért ájultál el, mert nem ettél és valószínűleg meg is rázott az, hogy elütöttelek.
- Épp, hogy csak súrolt a kocsi eleje – pontosítok, mert nem szeretném, hogy eméssze magát emiatt. – Meddig kell itt maradnom?
- Míg lecsöpög az infúzió – biccent az említett eszköz felé.
- És nem tudja véletlen, mennyibe fog kerülni ez nekem? – halkítom le a hangom.
- Már kifizettem minden költséget – válaszolja, hátradőlve a székben.
- Erre semmi szükség! – hazudom, de arcára ellentmondást nem tűrő kifejezés ül ki.
- Már elintéztem és kész. Legalább ennyivel hadd kárpótoljalak – néz rám kétségbeesetten, mintha ez egy olyan dolog lenne, amitől jobban érzi majd magát, annak ellenére, hogy elütött.
- Rendben, köszönöm – egyezek bele, mert a büszkeségem megtartásán kívül semmi okom nincs elutasítani az ajánlatot.
Miután lecsöpög az infúzió, kézhez kapok egy zárójelentést és egy igazolást, amit leadhatok a suliban, Hugh pedig felajánlja, hogy hazavisz.
- Az iskolába menjünk, ha nem nagy gond – fogadom el az ajánlatát némi változtatással, mert fáradt vagyok és kimerült.
- Biztos? Az igazolás az egész napot fedezi – ellenkezik Hugh.
- Muszáj leadnom ezt – tartom fel a rajzot tartalmazó mappámat, amit a balesetkor is a kezemben tartottam, most pedig a kórházi asztalomról vettem el.
- Rendben – egyezik bele némileg vonakodva, de azért kinyitja előttem a fekete autó anyósülésére vezető ajtót, én pedig szó nélkül beszállok.


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése