2020. május 18., hétfő

Kosársuli, 109.rész


Május 27., péntek

Másfél héttel később sajnos körvonalazódni látszott, hogy sokunknak sokkal nagyobb a lemaradása, mint azt reméltük vagy hittük. Én például a fizikával és a törivel szenvedtem, arról nem is beszélve, hogy továbbra is fennállt a leblokkolási problémám. Konrád az angollal, a biosszal és a kémiával küzdött, míg Krisznek a magyar, a töri, a fizika és a kémia okozott igazán nagy fejtörést. Nyilván egyikünk sem volt tanár, így jó pár vita, elégedetlenség és egyéb kellemetlen következmény járult közös tanulásunkhoz. A legnagyobb probléma mégis a fizika oktatást lengte körül, ugyanis az igazi tanárunk nem nagyon tette oda magát és Klaudia meg Dominik hiába fektette bele és belénk az összes energiáját, nem eredményezett átütő sikert. Köztük sem volt meg az összhang, mivel más tanítási módszereket preferáltak volna és egyébként is növekedett a feszültség mindenkiben.
Ennek hála a pénteki edzés alatt mindenki kicsit szétszórtnak, fáradtnak és kimerültnek tűnt, ami végül odavezetett, hogy Vili bá az alapvonalhoz parancsolt minket.
– Nem tudom, min jár az eszetek, de most már elég volt. Az edzésre koncentráljatok!
– Én minden feladatot jól csináltam! – ellenkezett Gergő.
– Meglehet, de attól még egy csapat vagytok! Irány az alapvonal! Piramist futtok időre és ha valaki nem ér vissza időben, az egész csapat újrafutja!
A fenébe! Szörnyű az állóképességem, ha futásról van szó! Engedelmesen felsorakoztunk, Vili bá megfújta a sípját, mi pedig nekiláttunk a piramis futásnak, ami annyit tett, hogy elfutottunk az első vonalhoz, majd vissza az alaphoz, utána a másodikhoz, majd megint vissza és így tovább. Sajnos már a harmadik vonaltól sem értem vissza időben, így Vili bá megállt parancsolt és kezdhettük előről. Nyilván minél fáradtabbak lettünk, annál kevésbé értünk vissza időben és bár nem csak én voltam lassú, mégis én voltam az, aki mindig lekéste az időben érkezést. Negyedóra elteltével Vili bá adott nekünk öt perc szünetet és közölte, hogy el kell intéznie egy telefont, de ha visszajött, innen folytatjuk.
– Nevet cserélhetnénk – dobta le magát mellém Konrád. – Lehetnél te a Késő lány.
– Ne már – temettem izzadt arcom a törülközőmbe. – Annyira rossz, hogy miattam fut mindenki.
– Egy csapat vagyunk, Luca. És nem csak te nem értél be időbe, hanem csomóan bebuktuk a dolgot. Ne hibáztasd magad – simogatta meg a hajam bátorítóan.
– Te meg ne tömd ilyen hazugságokkal a fejét! – hallottam egy mérges hangot. – Ha az elsőben megfutja időre, már rég kész lennénk!
– Vádaskodni én is tudok, Zirig – állt fel Konrád haragosan, állva Gergő villámokat szóró tekintetét. – Ha úgy látnál a pályán, mint Luca, az összes meccset megnyerhettük volna!
Konrád heves reakciója annyira meglepett, hogy elfelejtettem kiállni magamért. Csak ültem ott és nagyokat pislogtam. Konrád sosem viselkedett még így, nem rémlik, hogy láttam volna már dühösnek és sosem hibáztatott senkit a meccsek eredményéért. Ő azt vallotta, ez egy csapatjáték és ha veszítünk, abban mindannyian hibásak vagyunk, nem csak az, aki kihagyja az utolsó kosarat.
– Ilyenkor igazán félretehetnéd a személyes érzelmeid, Herczeg – vigyorgott gúnyosan Gergő.
Magam sem tudtam, igaza van-e vagy sem. Konrád eddig mindig különválasztotta a kapcsolatunkat és a kosárlabdát. A meccseken és edzés közben sosem enyelegtünk, mindketten arra koncentráltunk, ami akkor a legfontosabbnak számított. Az, hogy most a védelmemre kelt, valószínűleg független volt az érzéseitől. Szerintem bárki is lett volna a helyemben, Konrád mellé állt volna, mert úgy vélte, Gergőnek nincs igaza. Ugyanakkor Konrád nem tűnt tárgyilagosnak vagy épp nyugodtnak, hanem pontosan úgy festett, mint aki azért paprikás, mert ok nélkül bántották azt, akit szeret.
– Te is megfogadhatnád a bölcs tanácsod, Zirig – húzta össze a szemét Konrád. – Látom, nem világos a számodra, mit is jelent csapatban játszani. Ez nem egy egyszemélyes sport, jó lenne, ha lassan rájönnél erre.
– Ez most arról szól, hogy nem akarok veletek tanulni? – vonta fel a szemöldökét lenézően. – Szín ötös vagyok, semmi szükségem rátok.
– Képzeld, Klau is az, mégis segít nekünk! – pattantam fel, most már én is beszállva a vitába.
– Nem az én bajom, hogy képtelen vagytok tanulni.
– Tényleg nem, de attól még lehetne benned annyi önzetlenség, hogy még ha nem is származik belőle hasznod, megkönnyíted a dolgunk! – hadakoztam vele és úgy éreztem, menten szétdurran az agyam, amiért nem képes megérteni a lényeget.
– Elég ebből! – emelte fel a hangját Vili bá, aki a jelek szerint időközben visszaért. – Ha ennyi energiátok maradt, irány az alapvonal!
Iszonyatosan mérges voltam Gergőre és ez a harag meglepő módon egészen feltüzelt, így elsőre sikerült lefutnom a piramist, szerencsére a többiekkel egyetemben.
– Na, látjátok, megy ez! – tapsolt hármat az edzőnk és már vázolta is fel a következő feladatot. – Mivel úgy látszik, gondot okot csapatban dolgoznotok, bizalmi játékot fogunk csinálni.
Ugyan ez nem hangzott fizikailag megerőltetőnek, mégis előre rettegtem, hisz Vili bá tanúja volt a veszekedésünknek és egyébként sem vak. Tuti látja az osztály tagoltságát, észleli, hogy ki-kivel van jóban és szinte száz százalék, hogy olyan párokat fog összerakni, akik nem jönnek ki jól egymással.
Először egy nagy körbe kellett állnunk és középre mindig más került. A középső ember csukott szemmel eldőlt valamelyik irányba és az ott állók pedig megtartották. Ez rendben is ment, hiszen nem tudok, kire dőlünk, ergo nem merült fel az az érzés, hogy „rád nem dőlök, mert benned nem bízom”. Miután mindenki járt középen, Vili bá hármas csoportokba osztott minket, amik a következőek lettek:

1. Krisz – Klau – Hanna
2. Regi – Eszti – Bence
3. Csenge – Tibi – Dominik
4. Konrád – Gergő – Én

Hát persze. Vili bá cseppet sem volt ostoba, könnyűszerrel sikerült kiosztani a legösszehangolatlanabb hármasokat. Nyilván Konrád és én direkt kerültünk egybe, hiába volt meg köztünk a bizalom, Gergővel szemben nem sokra mentünk. A feladat annyit változott, hogy most egymással szemben álltak ketten és köztük egy valaki, aki csukott szemmel, merev testtel hol előre dőlt, hol hátra. Alapvetően volt annyi sütnivalóm, hogy tudjam, Gergő nem fog elengedni Vili bá szeme láttára. Tisztában voltam vele, hogy meg fog tartani, mert ezzel jár jobban. Mégis először inkább Konrád irányába billentem és csak azután gyűjtöttem össze a bátorságomat, hogy Gergő felé dőljek. Azonban a bizalom hiánya hamar kiütközött, mert nem mertem bemerevíteni a testem és hiába támasztott meg, a biztonság kedvéért hátraléptem az egyik lábammal.
– Luca, engedd el magad! – szólt rám szigorúan Vili bá, így meg kellett ismételnem a gyakorlatot.
– Idefigyelj, Török! Minél előbb végrehajtjuk jól a gyakorlatot, annál előbb szabadulunk – jegyezte meg Gergő.
– Te csak hallgass! – sziszegte neki Konrád a másik irányból. – Nyilván azért nem meri megcsinálni rendesen, mert cseppet sem bízik benned!
– Nem pátyolgathatja mindenki agyba-főbe a kis Lucát úgy, mint te – vágott vissza Gergő.
– ELÉG LEGYEN! – szólt rájuk ismét az edzőnk, majd utasított, hogy dőljek. Nem volt választásom, így hát tettem, amit tennem kellett. Gergő meglepően gyengéden kapott el és tartott meg, majd talpraállított és készen is voltunk. 
Persze, még nem lélegezhettünk fel, ugyanis eljött a páros bizalmi játékok ideje…


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése