2020. augusztus 15., szombat

A szívtelen fiú, 19.rész

Kedd van, így Mr. Howard Nagell a pékségbe visz, majd tudni akarja, mikor végzem, hogy értem jöhessen. Próbálom lezárni, de hajthatatlannak tűnik, ezért végül kelletlenül ugyan, de megadom neki a választ, amire vár.
– Mi ez a kocsi, Fid? – döbben meg Whitney.
– Chester Cutland legújabb érthetetlen játékának egyik kelléke – sóhajtok fáradtan, miközben lecuccolok.
– Ez egy kellemes játéknak tűnik – mosolyodik el a főnököm és biztos vagyok benne, hogy örül, amiért nem kell esténként buszoznom.
Szerintem a kellemes és a Chester szavak egyszerűen nem férnek meg egymás mellett, de inkább annyiban hagyom a dolgot és nekilátok fél kézzel elvégezni a munkámat. Este két szatyornyi megmaradt pékáruval hagyom el az üzletet és mászok be a fekete kocsi hátsó ülésére.
– Jó estét, Miss Slora! – mosolyog rám Mr. Nagell, míg én fáradtan viszonzom a pillantását a visszapillantó tükrén keresztül. Még mindig bosszant, hogy Chester utasításai szerint kell cselekednem, de ebben a pillanatban nagyon kell küzdenem, hogy fenntartsam ezeket az érzéseket. Belesüppedek a meleg ülésbe, rettentően kényelmes, én pedig fáradt vagyok. Fejemet a támlának döntöm és kibámulok az ablakon. Odakint tombol a tél, szakad a hó és tudom, milyen mínuszok röpködnek, de nem kell aggódnom, hiszen egy fűtött járműben vagyok, ahol van ülőhelyem. Micsoda ülőhely! Lehunyom a szemem és egyenletes szuszogok. Szeretnék arra gondolni, hogy Felicity-nek is sokkal jobb lenne ilyen kocsiban utaznia, arra, hogy nem akarom Chester parancsai által élni az életem, de nem megy. Elnyom az álom.
Ismerős hangra ébredek.
– Mit keres még itt?
– Jó estét, Mr. Cutland! Sajnálom, de Miss Slora elaludt és nem volt szívem felébreszteni. Máris felkeltem!
– Hagyja! Ha a kocsimban akar szunyókálni, hadd tegye. Menjen haza.
– Rendben, köszönöm. Viszlát, Mr. Cutland!
Kinyílik a kocsi ajtaja és arcomat megcsapja a beáramló hideg, mire rögtön magamhoz térek.
– Felébredtél, Csipkerózsika? – érdeklődik Chester gúnyosan, én pedig sietve kipattanok az autóból és kézbe veszem a táskám meg a szatyrokat.
– Ne haragudj, már itt sem vagyok – szabadkozom és a lakrészem irányába erednék, ám elkapja a csuklóm és visszahúz, magával szembe fordít.
Az arcomat vizslatja, de persze semmit nem tudok kiolvasni fagyos tekintetéből, így inkább lesütöm a szemem. Sötétkék nadrágot visel, fehér szövetkabáttal. Úgy fest, mint aki csak kiugrott egy kis időre, ugyanis kabátja nincs összegombolva, s nem visel se sapkát, se sálat. Ujjai megérintik a szemem alatti területet, mire összerezzenek és döbbenten pislantok fel rá. Arca kipirosodott a hidegben.
– Szörnyen karikás a szemed – jegyzi meg és bár szemrehányásnak hangzik, mégis van benne egy csipetnyi… Ha nem ismerném Chestert, azt mondanám, aggodalom. De így, hogy ismerem, fogalmam sincs.
Várakozásteljesen figyel engem, mintha azt akarná, hogy megmagyarázzam, miért tűnök ilyen kialvatlannak.
– Nem aludtam eleget mostanában – szólalok meg végül tétován. Kezd nehézzé válni, hogy begipszelt kezemmel tartsam a szatyrokat, de Chesternek esze ágában nincs elvenni a cuccom, csak elenged és visszaindul a házba.
– Akkor hajrá – mondja búcsúzóul, majd magamra hagy. Nem habozok sokáig, fázom és elgémberedett a karom, így sietve az alagsor felé veszem az irányt.
Felicity örül a pékáruknak és boldogan vizslatja a szatyrok tartalmát, ami az én arcomra csal mosolyt. Eszünk és beszélgetünk az iskoláról, a barátairól, az aznapi tanulmányairól. Szerencsére nincs sok leckém mára, így fürdés után hamar álomba szenderülök. Chester szavai járnak a fejemben és az, hogy végül is megint csak azoknak teszek eleget. Akkor hajrá.

– Jó reggelt, Miss Slora! – köszönt Mr. Nagell másnap, én pedig kissé feszengve pillantok fel rá.
– Jó reggelt, Mr. Nagell! Mondja csak… Van… Van rá lehetőség, hogy esetleg a húgomat is kirakjuk útközben?
– Kirakjuk? – ismétli meg, mire rögtön megrettenek.
– Tudja, már az is nagy segítség lenne, ha a buszmegállóig elvinnénk vagy ilyesmi. Nagyon hideg van… - bámulom a földet.
– Elnézést, félek, valami félreértés van közöttünk – hallom a hangját, mire szorosan lehunyom a szemem. Persze, hogy nem kérhetek ilyet. – Semmi akadálya, hogy a testvérét is elvigyük egy darabon.
– Tényleg? – kapom fel a fejem és rég éreztem már ilyen bizakodónak magam. – Biztos? Chester nem fogja kirúgni magát, ha nem is tudom, több métert ment ma, mint általában?
– Mr. Cutland azt az utasítást adta, hogy oda vigyem magát, ahova maga kéri – avat be Mr. Nagell, mire elkerekedik a szemem.
– Semmi korlátozás? Iskola, munkahely, aztán ide?
– Nem – ingatja a fejét Mr. Nagell, szája sarkában apró mosolyt vélek felfedezni. – Az a dolgom, hogy elvigyem oda, ahova szeretné. Akár a húga iskolájába is.
– Nagyon köszönöm! Köszönöm szépen! – hálálkodom és visszaszaladok az alagsorba, hogy szóljak Felicity-nek a jó hírről.
Negyedórával később immáron hárman ülünk a kocsiba és Felicity iskolája felé tartunk.
– Hogy lehet ez, Fid? – suttog nekem döbbenten Felicity.
– Tudod, egy osztályba járok Chester Cutlanddel, ő ajánlotta fel nekünk, hogy használjuk az egyik kocsiját – szépítek kicsit a történeten.  
– Ez nagyon kedves tőle! Mindenképpen meg kell köszönnünk neki! – néz rám Felicity roppant komolyan, én pedig mosolyogva megsimítom a haját.
– Mindenképpen így lesz, Fee – értek egyet vele, mert ebben a pillanatban nem érdekel, hogy Chester megzsarolt és utasított a kocsi használatára. Boldog vagyok, hogy megoszthatom a húgommal és máris egy sokkal kényelmesebb utazási módot biztosíthatok a számára ebben az irdatlan hidegben.
– Mikor végzel ma? – érdeklődöm, mikor megérkezünk.
– Táncszakkör lesz, úgyhogy öt körül – mondja, majd nyom egy puszit az arcomra.
– Rendben, jövünk érted, oké? Érezd jól magad, legyen jó napod! – búcsúzom, ő pedig lelkesen bólint, majd kiszáll a kocsiból.
– Mondja, Mr. Nagell… - keresem a megfelelő szavakat. – Úgyis hazaviheti a húgom, ha én nem vagyok ott? Vagy csak úgy működik a dolog, ha engem is fuvaroz?
Ismerem Chester agyafúrt gondolkodását és nem nagyon hiszem, hogy csak úgy ekkora szívességet tenne nekem.
– Maga rendelkezik velem, Miss Slora – mondja ki a bűvös szavakat, mire elakad a lélegzetem. – Ugyanakkor Mr. Cutland azt is kikötötte, hogy nem hagyhatom, hogy lerázzon. Elmehetek a húgáért, ha ezt kívánja, de ettől még magát is én viszem a munkahelyére és onnan a Cutland birtokra.
Úgy érzem magam, mint egy hercegkisasszony. Mint egy gazdag lány, akinek saját sofőre van, akivel rendelkezhet. Nem tetszik az érzés, mert korábban mindig én voltam az, aki végrehajtotta mások utasításait, de én sosem osztottam ki egyet sem. Fogalmam sincs, hogyan kellene kezelnem a helyzetet, viszont nem szeretném, ha a húgom látná kárát a tanácstalanságomnak, így megszólalok.
– Akkor szépen kérem, miután elvitt engem a munkahelyemre, vigye haza Felicity-t – mondom, majd hozzáteszem. – Ha nem okoz önnek túl nagy gondot.
Mr. Nagell halkan felnevet, majd rám mosolyog.
– Rendben, Miss Slora.


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése