2019. december 30., hétfő

Kosársuli, 95.rész

Az öltözőbe érkezve már nem sok mindenkit találtunk ott, de akikkel összefutottunk, meglehetősen meglepett pillantással díjazták a párosunkat, mellesleg teljesen jogosan. Amilyen gyorsan csak tudtuk, felkaptuk a mezünket, (ezúttal a piros-feketét) és lerobogtunk a csarnokba, ahol a többiek már nagyban nyújtottak, de Vili bá még nem volt itt. Rögtön kiszúrtam Konrádot, ahogyan egyedül üldögélt és maximálisan a nyújtásra koncentrált.
Kár. Megnéztelek volna a pirosban” – jutottak eszembe Konrád szavai, amiket a múltkori meccs előtt mondott, mikor kiderült, hogy aznap a fekete-fehér mezben játszunk. Hát, most tuti nem fogja érdekelni, hogy festek a pirosban. Legkisebb gondja is nagyobb ennél.
Klaudiával halkan köszöntünk a többieknek, (bezsebelve újabb meghökkent pillantásokat) majd levettettük magunkat a melegítők közé. Klaudia a barátnőihez, míg én kicsit távolabb a többiektől, hogy összeszedhessem magam és a gondolataimat. Nem tellett bele öt másodpercbe sem, Konrád máris mellém pozícionálta magát és nekilátott a lábait nyújtani.
- Minden rendben? – érdeklődött, hangja aggodalommal volt tele. Ez igen nagy szó volt a részéről, Konrád ugyanis melegítés közben sosem beszélgetett, mert meg volt győződve arról, hogy úgy nem lehet rendesen odakoncentrálni.
- Aha – hazudtam többé-kevésbé.
- Írtam egy csomó üzenetet, hogy merre vagy – nézett rám, én meg persze teljesen elolvadtam a tekintetétől. Valahogy olyan fáradtnak, letörtnek és távolinak tűnt, ugyanakkor, ahogy nyugtalankodott miattam előhozta belőle az igazi Konrádot.
- Csak volt egy kis… Malőr a mosdóban – vallottam be.
- Hánytál? – kerekedett el a szeme, mint akinek most villant az eszébe a lehetőség.
- Mi? Honnan veszed? – kaptam a szám elé a kezem.
- Egyszer mesélted, hogy ha korán van meccs, nem eszel és felkavarodik a gyomrod – idézte fel a szavaimat, amivel szokás szerint megmelengette a szívemet, hiszen emlékezett arra, amit csak úgy mellékesen mondtam neki. Csak remélni tudtam, hogy nem a szám szagából jött rá igazából.
- Aha, kicsit rosszul voltam – ismertem be elhúzva a számat és inkább elfordítottam a fejemet, vele együtt a tekintetemet is.
Konrád nem mondott és nem kérdezett mást, ami megint a mély elkeseredés és csalódottság irányába lökött engem. Úgy vágytam volna rá, hogy beszélgessünk, megnyugtasson, helyrerázzon a meccs előtt, de nem igazán volt alkalmunk rá. No meg persze nem is mutatott a továbbiakban különösebb hajlandóságot arra, hogy igényelne bármi ilyesmit.
A bemelegítés alatt valami szörnyen pocsékul teljesítettem. Az összes ziccert kihagytam, folyamatosan rossz felé indultam, elrontottam a figurákat és nagyon, de nagyon nem tudtam magammal mit kezdeni. Aztán hirtelen valaki megragadta a kezem és kirángatott a csarnokból egy sötétebb folyosóra.
- Jesszusom, Liliomszál! Mi a fene bajod van? – meredt rám Dominik, aki egyszerre tűnt aggodalmasnak és dühösnek.
- Nem vagyok formában – feleltem a padlóra tapasztva a tekintetem.
- Miért? Mert fasírtban vagytok Herczeggel? – kérdezte kertelés nélkül.
- Anyám – nyögtem fel. – Miért tud erről mindenki?
- Mert eddig látványosan sülve-főve együtt voltatok, most meg látványosan nem – közölte Dominik amolyan „ez mindenki számára egyértelmű” stílusban.
- Szuper – motyogtam, Dominik piros-fehér edzőcipőjét vizslatva.
- Luca, össze kell szedned magad! – ragadta meg a vállam kétoldalt és kicsit megrázott.
- Én próbálkozom! – néztem fel rá kissé mérgesen, amiért úgy viselkedett, mintha nekem megfelelne az, ami most volt.
- Akkor próbálkozz jobban! Mi mind egy csapat vagyunk, érted? Nem vagy egyedül és ez a meccs fontos nekünk. Ezért gyakoroltunk és edzettünk hetek óta, te pedig hagynád, hogy egy ilyen ideiglenes állapot meghatározzon?
- Hidd el, én sem akarom ezt! Minden erőmmel azon vagyok, hogy rendezzem a gondolataim és koncentráljak, fókuszáljak arra, ami igazán fontos, de ez nem ilyen egyszerű!
- De most nem csak te vagy a lényeg. A csapatunk is. A csapattársaid – nézett mélyen a szemembe.
- Hű, te aztán tudod, hogy csökkentsd rajtam a nyomást – jegyeztem meg ironikusan, a szememet forgatva. – Ha szarul játszom, majd Vili bá lecserél – legyintettem végül végső elkeseredettségemben és lemondásomban.
- Ezt meg ne halljam még egyszer! – emelte fel a hangját Dominik, amivel kellőképp rám ijesztett, konkrétan egész testemben összerezzentem. – Ne légy ilyen ostoba! Ezért küzdöttél az elmúlt hetekben! Hát nem emlékszel, milyen rosszul érezted magad, mikor az első meccsen nem lettél kezdő? De nem törtél össze! Fogtad magad és mindent beleadtál, hogy másodszorra megcsináld és el is érted! Most meg eldobnád, mert Herczeggel épp nem klappol minden? Az ég szelemére, hát nem is szakítottatok! Azt se tudod, mi baja, vagy, hogy van e egyáltalán baja! Emiatt sutba dobnál mindent, amiért megharcoltál?
- Hát… Nem – feleltem némiképp vonakodva, mire Dominik megrökönyödve meredt vissza rám.
- „Hát nem”? Ennyit reagálsz a buzdító monológomra? – fonta karba kezeit a mellkasa előtt és kezdtem azt hinni, hogy ezzel egészen sikerült megsértenem.
- Igazad van mindenben. Én is tudom jól, hogy hülyeség, amit csinálok, hogy összehánytam magam reggel, de néha nagyon nehéz megálljt parancsolni a gondolatainknak – osztottam meg vele a véleményemet őszintén.
- Rókáztál reggel? – ragadta meg a mondandóm lényegét kulturáltan.
- Meglehet.
- Atyaég. Jó, akkor váltsunk taktikát és közelítsük meg ezt az egészet egy teljesen másik irányból – eresztette le kezeit és vállait. – Ne legyen nyomás, nem számít sem Herczeg, sem a meccs jelentősége. Mi az, amit nagyon szeretsz csinálni?
- A kosár? – húztam fel a szemöldököm, mert nem voltam biztos benne, mit is akart hallani.
- Ne kérdezd, Liliomszál – nevetett fel kurtán. – Ez az, amit szeretsz?
- Igen! – vágtam rá ezúttal sokkal határozottabban.
- És mit érzel, mikor erre gondolsz?
- Mármint amikor épp nem rókázom?
- Ne poénkod el! – villant meg a tekintete szigorúan. – Mit érzel, mikor pályán vagy?
- Szabadságot – gondolkodtam el. – Jól érzem magam, mert azt tehetem, amit szeretek. Mert elértem az egyik álmom és bejutottam a BKEG-re. Imádok játszani, mert nem vagyok egyedül, egy csapattal lehetek, akikre számíthatok és akikben bízhatok.
- Akkor is, ha épp pályán kívül nem vagytok sínen – tette hozzá Dominik, én pedig lassan ugyan, de bólintottam. – Meccs közben nem Luca és Konrád vagytok. Egy irányító és egy bedobó, akik csapattársak. Regi meg Czibik sem a legjobb barátaid, mégis képesek vagytok remekül összejátszani – világított rá.
- Igen. Hű, jól tolod – ismertem el, de figyelmen kívül hagyta a vicces megjegyzésemet.
- Koncentrálj arra, amit szeretnél elérni vagy megvalósítani. Például, hogy jobban bírd szusszal, hogy te irányíts a harmadik vagy akár a negyedik negyedben is. Hogy élvezd a játékot, szabadnak érezhesd magad és elégedetten gyere le a pályáról, mondván, hogy te minden tőled telhetőt megtettél.


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése