2020. szeptember 7., hétfő

A pályai királyai: az osztály többi tanulója


Csonka Balázs (Bazsa, Én Hű Követőm)

Balázs anno az általános iskolában még irányító poszton játszott, ám mikor felvették ide és megismerkedett Dinivel, hamar letett arról, hogy az is maradjon. Olyan szinten isteníti és csodálja a kapitányunkat, hogy ezzel önkéntelenül is Dini árnyékába helyezi magát. Bár tehetséges, úgy gondolja, sosem lenne képes eljutni arra a szintre, ahol Dini van. Alapvetően, ha reálisan nézzük a dolgokat, tényleg nem valószínű, hogy egyhamar olyan irányítóvá váljon, mint az elmeroggyant, de ettől még nem kellene ennyivel kevesebbre tartania magát. Szerencsére esetében a teljesítményét ez nem veti vissza, ugyanis bedobóként is remekül megtalálta a helyét és igyekszik a legjobbat kihozni magából.

Csősz Edit (Csöszi, Edi)

Edit a csapatunk másik irányítója, alapvetően egy erős és határozott személyiség, mindig van véleménye, de nem mászik senki arcába úgy, mint mondjuk Dini. Edit tehetséges, megvannak a maga remek megmozdulásai, de tény, hogy kicsit eltörpül Dini mellett, így sokkal nehezebb érvényesülnie, mint mondjuk egy másik poszton játszó osztálytársának. Szerencsére ettől még egyáltalán nem adja fel, mindig keményen próbálkozik, hogy a legjobbat hozza ki magából. Plusz szerintem be is jön neki Dini, de mivel riválisként tekint rá, ezt sosem sikerült még egyértelműen kinyilvánítania. Többnyire kettejük társalgásának mindig az a vége, hogy Edit kiakad és biztosítja Dinit arról, hogy eljön az ideje annak, mikor majd utoléri őt.

Gáspár Sára (Gazsi, Spára)

Sári Edit legjobb barátnője, ők ketten már a gólyatábor óta jóban vannak és szemmel láthatóan remekül működik a barátságuk. Sárinak egyébként mindig van egy témához illő szólás-mondása, valami bölcselete, amit sosem rest megosztani velünk. Persze a legtöbb esetben ezzel nem megyünk semmire, a fiúk mindig megrökönyödve merednek rá, de szerintem amúgy szórakoztató. Alapvetően neki nincs akkora szája, mint barátnőjének, sőt, hagyni szokta Editnek, hogy kettejük helyett is beszéljen. A pályán visszafogott, tisztelettudó és alkalmazkodó, de ha valami ót kiszúr, amit a többiek nem, egy kellemes kis közmondással a tudtunkra hozza.

Németh Viktor Péter (NVP)

Nos, Viktor beceneve (amit természetesen Dinitől kapott) még szerintem is szórakoztató. Alapvetően MVP-nek nevezik a legértékesebb játékost és neki majdnem ezt teszi ki neveinek kezdőbetűje. Ráadásul ezen becenév esetében nem piszkálódás vagy gúnyosság áll a háttérben, hanem csak poén és találékonyság. Egyikünk sem merne szórakozni Viktorral, ugyanis a srác 190 centi és eszméletlen nagydarab. Szinte sose halljuk beszélni és itt nem arra gondolok, mint mikor Jucira azt mondtam csendes és ritkán szólal meg. Viktor gyakorlatilag tényleg nem mond soha semmit. Még felelni sem hívják ki, mert akkor is csak áll ott és ijesztően néz, mert csak úgy tud. Mindeközben amúgy vajszíve van, jófej és kedves gyerek, csak baromira félelmetes külseje van. Amúgy ő aztán elismer mindenkit, tiszteli a társait és tiszteli a kapitányát.

Medveczky Andrea (Brumi, Maci, MiciMaci, Andi)

Andi egy alacsonyabb bedobó a csapatunkban és roppant aranyosnak tartom, hogy ő meg Viktor kvázi legjobb barátok. Fogalmam sincs, hogy működik ez a kapcsolat, hogy értik meg egymást (hogy érik fel egymást), de az biztos, hogy remekül megvannak. Már a gólyatáborban egymásra találtak, mikor Viktor nem vette észre a kis Brumit és úgy elsodorta, mint a szél. Ezt követően ő maga kapta karjaiba a lányt és vitte el a suliorvoshoz, mert szerintem azt hitte, hogy minimum kilapította a törékenynek tűnő társát. Andi amúgy jófej, Viktorral ellentétben neki alaposan felvágták a nyelvét és nem csak saját, hanem barátja gondolatait is mindig közli velünk, ami egyébként elég hasznos tud lenni.

Tatár Bence Adrián (Adri, nagyBence)

Adri első neve ugyan Bence, de mivel hosszabb haja van, amit többnyire copfba fog, ilyen gonosz emberek között természetes, hogy ráragadt az Adri megszólítás. Tulajdonképpen ő egy egészen nyugis, vicces alak, de ha valaki a hajára, a nevére vagy a hajpántjaira tesz megjegyzést vagy bármilyen lányos célzást, teljesen kitér a hitéből. Ezekután meg persze pont olyan hangoskodó ütődötté válik, mint amilyenek a többiek is. Adri egyébként Bazsával van a legszorosabb barátságban, de ők ketten szinte mindenkivel jóban vannak, mert barátságosak és közvetlenek.

Vasvári Petra (Pekka, Artep)

Ő az egyetlen balkezes közöttünk és az a lány tagunk, aki a legközelebb áll hozzám. Nem mondanám, hogy amolyan igazi legjobb barátnők vagyunk, mert én borzasztóan nehezen közeledem és nyílok meg az embereknek. Petra szerencsére jól passzol hozzám, mindig faggat, kérdezget és rávesz arra, hogy igenis megosszam vele a gondolataimat, de nem viszi túlzásba, hagy nekem teret bőven. Remek érzéke van ahhoz, hogy kipuhatolja, mikor kell közelednie és mikor békénhagynia engem. Ő egyébként még eléggé beletartozik az ötösünkbe, de mivel ritkábban kerül kezdőnkbe, ilyen értelemben kicsit távolabb áll tőlünk, ahogy a többiek is.

Következő rész:
Előző rész:
https://csillagokhullas.blogspot.com/2020/07/a-palya-kiralyai-5resz.html

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése