2020. április 22., szerda

Kosársuli, 104.rész


Március 2., szerda

A szerdát már lényegesebben hasznosabb dolgokkal töltöttük, mint a keddet. A minden szempontból legelőnyösebb elfoglaltságunk egyértelműen az volt, hogy Grimmet nézessek Konráddal, ezáltal megismertetve őt kedvenc sorozatommal.
- Nem vágom, miért van az, hogy ettől nem parázol, de filmtől, amit közösen megnéztünk, teljesen bekészültél – meredt értetlenül a képernyőre.
- Mert ez kitaláció, az meg nagyon is valóságos dologról szólt – magyaráztam. – Nem félek olyan lényektől, amik nem léteznek.
- Vagy legalábbis nem tudsz róla – javított ki sokatmondó arckifejezéssel.
- Rám akarod hozni a frászt? – érdeklődtem.
- Dehogy! Ma hazamegyek és más se hiányzik, minthogy itt reszkess egyedül.
Annyira jól elvoltunk együtt, hogy egy pillanatra el is felejtettem, min megy keresztül és hogy egyszer igenis el fog menni.
- Ma hazamész? – ismételtem meg kissé letörten a kijelentését kérdő formában, miközben kikapcsoltam a sorozatot és szórakozottan benyomtam az NBA-t az Xboxon.
- Igen, már elég jól vagyok és holnap a suliba is visszatérek.
- Anyukád mikor megy haza? – nyomtam a kezébe az egyik konzolt.
- Nem tudom biztosra. Lehet, hogy apához megyek, hogy a húgommal legyek – figyelte a TV-ben mozgó alakokat Konrád.
- És hogyan tovább? Hol él most apukád?
- A szüleimnek nincsenek anyagi gondjai. Az apai nagyszüleim már nem élnek és nem kis örökséget hagytak apára. Most egy lakást bérel Pesten, de gondolom, majd vesz magának valamit – magyarázta, miközben csapatot választott.
- Értem. És anyukád?
- Felteszem, eladják a mostani lakásunkat és majd anya is vesz magának valamit.
Nem volt szívem megkérdezni, melyik szülőjével élne szívesebben. Inkább leraktam a kezemben tartott konzolt és közelebb másztam Konrádhoz.
- Sajnálom! Nagyon nehéz lehet most neked – bújtam hozzá szorosan, mellkasára fektetve fejemet.
- Ez van.
- Jobban éreznéd magad, ha sorozatnézés helyett inkább leckét írnánk? – kérdeztem, megeresztve egy apró poént, hátha sikerül megmosolyogtatnom.
- A vesémbe látsz vagy mi? – nevetett fel kurtán, de őszintén.
- Igyekszem – néztem fel rá egy halvány vigyorral az arcomon.
- Tudod, az elmúlt egy hétben nagyon nehéz volt mit kezdnem ezzel az egésszel, de az még jobban letört, hogy eltávolodtunk egymástól. Mármint, hogy eltávolodtam tőled – pontosított mélyen a szemembe nézve. – Jobban érzem magam, mióta betoppantál hozzám. Óriási megkönnyebbülés volt, hogy nem szúrtam el a dolgainkat teljesen és hogy megbocsájtottál nekem. Hogy itt lehetek veled.
- Egyáltalán nem szúrtad el a dolgainkat – simítottam meg az arcát. Konrád megfogta a kezem és a szájához emelve gyengéd csókot lehelt rá. – De, ami azt illeti, tényleg muszáj lenne tanulnunk.
Konrád nagyon nyögve engedett el és szerencsétlen arckifejezéssel elnyúlt a kanapén.
- Ne csináld már! Muszáj pótolnunk a lemaradást. Én is szeretnék holnap már bemenni.
- De hisz még van egy szabadnapod – értetlenkedett a behunyt szemekkel, lábát az ölembe téve.
- Igen, de teljesen jól érzem magam. Kicsit folyik az orrom meg köhögcsélek, de ez már az utolsó fázis. A hétvégén nincs meccs és ha összekapjuk magunkat, a jövőheti kezdőbe még akár be is küzdhetjük magunkat.
Konrád csak dünnyögve fejezte ki a tanulás iránti nem tetszését.
- Tán nem akarsz játszani a következő meccsen?
- Ilyet nem mondtam – pattantak fel a szemei, de egylőre nem mozdult. – A kezdőbe tanulás nélkül is bekerülhetsz.
- Nagyon tévedsz – ingattam a fejem. – A 2,5-nél rosszabb átlagú diákok bukják a kezdőt – idéztem a suli szabályzatából.
- Hé, ennyire nem rossz az átlagom! – kérte ki magának panaszosan, majd pajkosan rám sandított. – A matekom felhúzza.
A szememet forgatva paskoltam meg a térdét.
- És mi van, ha egyszer megsérülsz és annyi a kosárnak? Mit kezdesz magaddal, ha nem tanultál? – próbáltam másik irányból közelíteni.
- Nem fogok azért tanulni, hogy ha megsérülök, legyen B tervem – ült fel. – Nekem nem kell B terv, az olyan, mintha feladnám anélkül, hogy megpróbálnám.
- Ez nem igaz. Jó, hagyjuk a sérülést. Attól még a javadra válhat ez a tudás!
- Mi, a verselemzés? Például, ne adj isten szembe jön a pályán egy könyvmoly, akit csak úgy tudok kicselezni, ha rittyentek neki pár hexameter rímet?
- A hexameter nem éppen rím – fintorodtam el. – És nem. Nyilván nem. Nekem sem a kedvenceim a verselemzések, vagy épp az irodalom. De attól még foglalkoznunk kell vele.
- Na, jó – húzta ki magát, szemében huncut fény csillant. – Tanulok egy órát, ha aztán kimegyünk dobálni.
A hátsó kertünkben fel volt állítva egy kosárpalánk és hozzá egy kisebb betonozott felület, így lehetőségem akadt otthon is gyakorolni.
- Két óra tanulás – húztam össze a szememet alkudozva. Ugyan, semmi kedvem nem volt tanulni, de rájöttem, hogy sokkal mókásabb lesz végigszenvedni magam az anyagokon Konráddal, mint nélküle.
- Másfél – vágta rá. – És előtt egy meccs – biccentett a TV felé.
- Másfél, de matek nélkül – helyesbítettem, jól ismerve már, mire játszik.
- Ne már, az úgy simán lesz kettő – biggyesztette le a száját.
- Igen, de ha belevesszük a matekot, tuti azzal fogsz szöszölni két órán át – vigyorogtam elégedetten, amiért sikeresen kijátszottam a taktikáját.
- Jó – sóhajtott lemondóan. – Másfél óra matek nélkül.
- És nagyon felöltözve megyünk csak ki.
- Oké.
- Sál, sapka meg minden. Még egy pokrócba is betekerlek – vittem kicsit túlzásba a dolgot.
- A pokrócot leszámítva rendben – nyújtotta jobbját és kezet fogtunk, megpecsételve ezzel a megállapodásunkat, majd nekiláttunk lejátszani a beígért mérkőzést.


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése