2020. december 18., péntek

Szerelem a jégen, 3.rész ❄️

 Hát itt vagyok. Az első napom az egyetemen. Boldogan vigyorogva bámulok fel a hatalmas épületre.

- Hát itt vagyok – mondom ezúttal hangosan, egyrészt magamnak, másrészt az egyetemnek, majd izgatottan a magasba emelem és széttárom a karom, mintha megölelhetném a krémszínű falakat. Ám a jobb kézfejem beleütközik valamibe. Lomhán oldalra pillantok és Shiloh Rye-t találom magam mellett, kezemmel az arcában. Elkerekedik a szemem és gyorsan elkapva a kezem, hátrahőkölök.

- Bocsánat! Ne haragudj! – mentegetőzöm sietősen.

Nagyot sóhajt, kezeit karbafonja mellkasa előtt és rám pillant.

- Már megint te? – kérdezi, de testével nem fordul felém.

Alulra fekete farmert húzott bőr bokacsizmával, felülre pedig egy fehér garbót, aminek nyakrésze takarja az állát és elegáns hosszú, barna szövetkabátot. A haja kiskora óta sötétbarna egy egészen különleges sötétvörös árnyalattal, trendi frizurája pont úgy áll, mint amivel reggel egy mesterfodrász töltött legalább másfélórát, hogy ilyen legyen. Haja a füle vonalában és az alatt rövidebb, fölötte pedig hosszabb, puhának tűnő, középtől kicsit balrább lévő választékkal, elegánsan két oldalra fésülve és állítva. Összességében pont úgy néz ki, mint aki most lépett ki egy férfimagazin címlapjáról. Bár, ha jobban belegondolok, tényleg szerepelt ilyen újságban, szóval ez még csak nem is drámai túlzás a részemről.

Mivel nem felelek, csak bámulok rá, megforgatja szemét és magamra hagy. Kinyújtom rá a nyelvem, hisz úgyis háttal áll nekem, majd nagy levegőt veszek és megrázom magam. A legkevésbé sem szeretnék ezzel a felfuvalkodott alakkal foglalkozni.

Sajnos arra nincs lehetőségem, hogy nagy ívben elkerüljem, ugyanis minden óránk közös lesz, hiszen egyidősek vagyunk, ráadásul ugyanarra a szakra járunk. Szerencsére végre Louka is befut, így együtt lépünk be az egyetem épületébe.

- Délután már edzésetek lesz? – érdeklődik, mikor leülünk az előadóterem középtáján lévő üléssor két székére.

- Nem egészen. A jelentkezett gólyák képességeit mérik fel, kiosztják a koli szobákat meg ilyenek.

- Én már kaptam egy csodálatos egyágyas szobát – dől hátra elégedetten.

- Hogyne, a városunk fényesen ragyogó csillagának ez a minimum – hajbókolok, ő pedig vigyorogva élvezi.

-  Ha belegondolsz, ez elég logikus. Ti csapatemberek lakjatok is együtt, szokjátok meg egymást, de aki egyedül lép a harcmezőre, annak csak nyűg alkalmazkodni valaki máshoz – magyarázza egy apró vállrándítás közepette.

- Várj! Mi van? – dermedek meg, mikor eljut a tudatomig, mit is mondott. – Közös… szoba? – nyelek egy hatalmasat.

- Cseppet sem lep meg, hogy erre nem gondoltál – jegyzi meg Louka és szokás szerint egyáltalán nem hatja meg a szerencsétlenkedésem.

Jószagú ég! Nem lakhatok a lány koliba! Nem, mert fiú vagyok. A fiú-koliba fognak beosztani. Fiúkkal.

- L-L-Lou – rángatom meg a barátom könyökét, de közben tágra nyílt szemekkel magam elé meredek. – Ne-nem kérhetnél mégis kétágyas szobát?

- Wow, most bezzeg szokatlanul gyorsan jár az agyad! – dicsér meg szórakozottan. – Sajna ez nem opció. Más szekcióba vagyunk.

- És akkor mégis mit csináljak? – fordulok felé kétségbeesetten.

- Keress magadnak egy megbízható, jóravaló srácot és ne meztelenkedj – tanácsolja.

Jóravaló? Megbízható? Lassan oldalra fordítom a fejem és hátrapillantok. A hátsó sorok egyikében ott ül Shiloh Rye, egyedül, a könyvét lapozgatva. Az száz százalék, hogy vele semmiképp se kerülhetek össze! Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy ezt megakadályozzam. Bár amúgy sem tettem rá jó első benyomást, szóval valószínűleg ő se akarna velem lenni…

- Gondolom, arról álmodozni, hogy van egy másik fiúnak öltözött lány a csapatban, nem volna célravezető – dünnyögöm ismét előrefordulva, majd a padra fektetem karjaimat és ráhajtom a fejem.

- Nem látok rá sok esélyt – ért egyet Louka, a bíztatás nagy mestere.

- Ezt nem gondoltam át eléggé – folytatom.

- Ja, hát gondolkodni azt nem nagyon szoktál – helyesel ismét.

- Tudod mit? – csapok az asztalra eltökélten. A hirtelen mozdulatom és hangom felemelése következtében egy kettővel előttünk ülő srác ijedten összerezzen, míg Louka a rá jellemző higgadtsággal, karbafont kezekkel figyel engem. – Vettem már ennél nehezebb akadályokat is! Majd megoldom valahogy! A lényeg, hogy hokizhatok!

- És ahogy mindig, most is fél perc alatt túltetted magad az egészen – bólogat elismerően.

Most mit búslakodjak feleslegesen? Inkább próbálok pozitívan tekinteni a jövőbe. Így lehet a legeredményesebben túlélni és Louka jól ismer, hogy tudja, nálam ez már csak így megy. Épp ezért nem aggasztja, ha valami problémával kerülök szembe, nem keres helyettem megoldást, csak kivárja, hogy túltegyem magam rajta és segít, ha közben szükségem van rá.

- Csak egy a lényeg: semmiképp se kerülhetek egy szobába Shiloh Rye-jal – jelentem ki Lou-nak, aki sokatmondó pillantással nyugtázza a hallottakat.

 

Bónuszjelenet

Kabátom zsebébe dugom a kezem és felnézek a magas épületre. Jó döntés volt hazajönni. Kifújom a benntartott levegőmet, ami a hidegben rögtön meglátszik. Ez a világ legeslegjobb vidéke: mindig tél van, gyönyörű a táj és klasszisok a téli sportok. Ide születni kell.

Arra leszek figyelmes, hogy a tegnapi törpe, aki nekem jött a folyosón, nem sokkal előttem áll és magában beszél.

- Hát itt vagyok – közli, csak az ég tudja, kivel. Felvonom a szemöldököm, de a szám sarkában mosoly bujkál, mert szórakoztatónak találom a jelenetet.

Megindulok felé, ám amikor megállok mellette, hogy kedves megjegyzést tegyek azzal kapcsolatban, hogy a normális emberek nem csevegnek épületekkel, váratlanul kitárja karjait és arcon csap. Nem mozdulok, türelmesen megvárom, hogy észrevegye magát és elkapja a kezét, majd mikor megtörténik, lemondóan sóhajtok egy hatalmasat.

Valamiért a szeleburdi mihaszna alakok mindig megtalálnak.



Következő rész:

Előző rész:

Szerelem a jégen, 2.rész

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése