2020. december 17., csütörtök

A szívtelen fiú, 25.rész

 A nap hátralévő részében Chester nem csinál semmit. Nem intézkedik a doktornő kirúgatásának ügyében, nem fitogtatja hatalmát a többiekkel szemben, nem szekál engem sem. Megint csak a meglehetősen rémisztő csendes stílusát és senki nem meri megzavarni.

- Mi van az elkényeztetett örökössel? – érdeklődik Twyla a szünetben, miközben feldobja magát a padomra. – Megfájdult a pocija a sok kaviártól?

- Chester nem szereti a kaviárt – jegyzem meg halkan.

- Nem kell ám ilyen fölösleges tudást eltárolnod a fejedben - fintorog. 

- Történt ma valami? – hajol közelebb Haven, aki a szomszédos padnál foglal helyet.

- Nem igazán – felelem vonakodva, mert megint csak nem akarom kiadni Chestert. Úgy érzem nincs jogom megosztani másokkal az érzéseit vagy a vívódását, mert ez csak rá tartozik. Csak mert ő kegyetlenül bánik velem, nem kell lesüllyednem az ő szintjére és visszavágni, ahogy és ahol csak lehet.

Megrezzen a telefonom, így előhalászom a táskám mélyéről. Üzenetet kaptam, melyben az áll, hogy ma délután nem kell a pékségben dolgoznom, mert Whitney-nek közbejött valami és inkább zárva tart. Egészen hangos megkönnyebbült sóhajt hallatok. Ezek szerint ma kicsit utolérhetem magam tanulás terén és talán pihenni is lesz időm.

- Mi a szitu? – pillant le rám Twyla.

- Ma nem kell dolgoznom – válaszolom tömören.

- Akkor mi lenne, ha csinálnák valamit közösen? – ajánlja fel lelkesen.

- Ne haragudj, de azt hiszem, inkább hazamennék tanulni meg pihenni – engedem le a vállaimat fáradtan. Nem ellenkezik, megérti és elfogadja.

 

Egy órával később kivételesen kellemes hangulatban hagyom el az iskolát és a kapu előtt parkoló fekete kocsi felé veszem az irányt. Howard az autó előtt állva vár rám, ami szokatlan, hisz már sikerült leszoktatnom erről. Kitárja a hátsó ülésre vezető ajtót, de nincs erőm ellenkezni vagy vitába szállni vele, így csak megköszönöm és beszállok. Ám a kocsi nem üres. Az üléssor másik felén Chester foglal helyet, lábai elegánsan keresztbe téve és az ablak előtti párkányon könyökölve néz ki az ablakon. Nem néz rám és nem szól semmit, így én is hallgatok. Howard beszáll a kormány mögé és illedelmesen tájékoztat, miszerint Chester sofőrjének váratlan elfoglaltsága akadt, ezért most együtt fuvaroz minket haza. Ijedten próbálom elkapni a tekintetét, hogy valamilyen telepatikus módon megüzenjem: ne menjünk a húgomért. Ugyanis ez pontosan az a nap, amikor korábban végez és fel szoktuk venni, miközben a munkahelyemre tartok, hogy beszélgethessünk kicsit. Howard azonban nem vesz észre, a vezetésre összpontosít. Nem akarom, hogy Felicity és Chester találkozzanak. Mindeddig meg tudtam akadályozni és megóvni a húgomat a rideg valóságtól. Abban bízom, Howard tisztában velem, hogy Chester könnyedén ki lehet akasztani akármivel és nem áll érdekében felbosszantani azzal, hogy kerülő úton viszi haza.

Chesterre pillantok. Fehér nadrágot visel azonos színű inggel, zöldeskék kardigánnal és világosbarna szövetkabáttal. Szokás szerint semmi sapka, sál vagy kesztyű, hisz sosem kell kint tartózkodni a hidegben. Egyenes, vékonyszálú, tejföl szőke tincsei kifogástalanul simulnak oldalra, hosszú, keskeny ujjai arcának fehér bőrére simulnak, ahogy állát a tenyerében támasztja. A tekintete sem gondterhelt, sem szomorú, sem gőgös, sem kifejezéstelen. Egyszerűen megfejthetetlen.

Howard ekkor balra tekerve a kormányt lekanyarodik Felicity iskolája felé, ami rögtön kizökkent Chester bámulásából. Rossz érzés kúszik a gyomromba és fogalmam sincs, mit kellene tennem, ám időm sincs ezen agyalni, mert Howard lefékez, Felicity pedig már is nyitja a felém eső ajtót.

- Szia, Fid! – üdvözöl boldogan és lerí az arcáról, hogy valami jó történt ma vele.

- Szia! – erőltetek egy mosolyt az arcomra, de továbbra is dermedten ülök. Felicity bekukkant a kocsiba és miután a sofőrünknek is köszön, észreveszi a túloldalt ülő Chestert.

Felicity nem hagy gondolkozni, megkér, hogy csússzak beljebb, én pedig kábultan megteszem, és bár nem akarok ilyen közel lenni Chesterhez, nincs hova menekülnöm. A vállunk összeér és megérzem az illatát. Egyszerű, letisztult olívaillat, amit minden igyekezetem ellenére sem vagyok képes kellemetlennek tartani.

- Szia! Felicity vagyok, Fid húga. A barátiam Felinek szólítanak – mutatkozik be a húgom illedelmesen és jobbját átnyújtja előttem Chester irányába.

Barátok? Chester nem kíméli a kisebbeket sem, rögtön ki fogja gúnyolni! Már azon vagyok, hogy megragadom Felicity kezét és ráordítok Howardra, hogy álljon meg, de Chester megelőz.

Elegánsan megragadja Felicity kezét és megrázza azt, majd kicsit előrehajol, hogy lássák egymást.

- Szia, Feli! – köszön és megmerevedek a számomra teljesen ismeretlen kedves és gúnytól mentes hang hallatán. - Én Chester Cutland vagyok, a Cutland család örököse.

Persze bemutatkozni nem képes úgy, mint egy normális ember.

- Úgy nézel ki, mint egy igazi herceg! – pirul el a húgom, én pedig azt sem tudom, ezen megbotránkozzak-e vagy csak törődjek bele.

- Ez csak természetes. Mind a külsőm, mind a vagyonom és családi hátterem megfelelő egy hercegéhez – húzza ki magát Chester elégedetten. – Hívj nyugodtan Hercegnek.

- Mit szólnál a Cherceghez? – csillan fel Felicity szeme, ugyanis fantáziája mindig szárnyal és imád új dolgokat kitalálni, amibe a névalkotás is simán beleillik.

Meghűl bennem a vér. Kész. Vége van. Még ha eddig Chester képes volt ezt a kedves kis álcáját fenntartani, most egészen biztosan kijön a sodrából. Soha senkit nem hallottam, hogy becézte volna, hiszen nála a Chester és a Mr. Cutland a helyénvaló megszólítás, sőt voltak, akik már az óvodában „uramnak” vagy „fiatalúrnak” nevezték.

Meg se merek mozdulni, csak lassan Chesterre pillantok, aki pedig kissé megilletődött képpel a húgomat nézi, de nem tűnik mérgesnek. Persze lehet, hogy még nem jutott el az agyáig, mi is történt pontosan az imént, hisz ilyet korábban sosem tapasztalt. Alig észrevehetően Felicity felé hajolok azzal a szándékkal, hogy megsúgjam neki, hogy azonnal kérjen bocsánatot és mentsük a menthetőt, de ekkor Chester nevetni kezd.

Úgy robban ki belőle a nevetés, mint akik küzd ellene, mert nem akar lelepleződni. De miután nevetni kezd, olyan őszintének hangzik, hogy csak meglepetten nézni és hallgatni tudom, azonban felfogni nem igazán. Az ablak felé fordul, így nem látom teljesen az arcát, ám még mindig nevet.

Végül rendezi arckifejezését és rámosolyog a húgomra.

- Mivel ez egy találó név, jóváhagyom – biccent és összességében jókedvűnek tűnik. Nem úgy, mint amikor jó érzéssel tölti el, hogy felülkerekedett valakin vagy mikor győzelmet arat mások felett. Egy sokkal tisztább és őszintébb kifejezés ül az arcán, ami őszintén szólva egyáltalán nem illik oda.



Következő rész:
Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése