2020. december 21., hétfő

Szerelem a jégen, 5.rész ❄️

 Óvatosan nyitom ki az ajtót és először csak a fejemet dugom be a résen, hogy bekukkantva feltérképezzem a terepet. Hátha Shiloh Rye még nem is érkezett meg…

- Hát itt vagy, kis törpe! – szólal meg, de fel sem néz a kezében tartott könyvből. Az egyik íróasztalnál ül, világosszürke szabadidőnadrágban és fehér kapucnis felsőben. A haja vizesen hull a homlokába, nyakában pedig egy kis törülköző van. Gondolom fürdeni volt. Én is szeretnék fürdeni, de ahogy itt ül, konkrétan a fürdő mellett, nem sok merszem van hozzá.

- Hm – sóhajtok lemondóan és természetesen fintorogva, majd berángatom a bőröndömet meg a sporttáskámat. Shiloh Rye már elfoglalta a bejárathoz közelebbi ágyat, de egyáltalán nem bánom, a másik fekvése úgyis jobban tetszik, mert az ablak mellett van és a gyönyörű tájra nyújt kilátást.

Levetem magam az ágyamra és eldőlök rajta, majd felkönyökölve szomorkásan a szobánkból nyíló mosdó felé pillantok. Hosszú volt ez a nap és igazán jól esne egy jó hosszú, forró zuhany. Shiloh Rye hirtelen összecsukja a kezében tartott könyvet, mire a váratlan zajtól ijedten összerezzenek. A hóna alá csapja a könyvét és az ajtóhoz sétál.

- Hova mész? – kérdezem döbbenten.

- Ó, csak mert szobatársak lettünk, máris be kell számolnom, mikor hova megyek? – vonja fel az egyik szemöldökét.

- Én voltam a hülye, hogy megkérdeztem – szegem fel az állam, szándékosan a másik irányba fordítva a fejemet.

- Mivel ezt ilyen ügyesen beláttad, elárulom, hogy kényelmetlen ez a szék. Kimegyek a társalgóba olvasni – hagyja el a szobát egy szívélyes mosoly kíséretében, meg se várva a választ. Felfuvalkodott alak! Csak azért kérdeztem, mert vizes a haja és kint hűvösebb van, mint a szobánkban. Kinyújtom a nyelvem hűlt helyének irányába, mire ismét nyílik az ajtó, én pedig fürgén visszarántom a nyelvem a számba.

- Ó, ez nálam maradt – kapja le a törülközőt a nyakából és elegáns mozdulattal idedobja, én pedig elkapom a levegőben. Épp a szemére akarom hányni, hogy nem vagyok a szolgája,fde már rég elszelelt.  

Öt percbe se telik, de én máris beköltözöm a fürdőbe. Még jó, hogy a szobánkban nincs fotel vagy kanapé – áldom a kollégiumi szobák tervezőjét, hisz neki hála most áztathatom magam a víz alatt, anélkül, hogy aggódnom kellene.

Shiloh Rye egy órával később jön vissza, de nincs egyedül, nyomában a hokicsapat többi gólyája lohol. Megkérdezés nélkül elhelyezkednek a földön és jókedvűen beszélgetni kezdenek.

- Hé! – könyökölöm oldalba Shiloh Rye-t. – Miért engedted be ezeket ide?

- Engedtem? – húzza fel a szemöldökét. – Azóta a nyomomban vannak, hogy kitettem innen a lábam – sóhajt fáradtan.

 

 

- Szóval, te lennél Philippe – mutatok a szemüveges fiúra, majd a hozzám hasonlóan igen alacsony srácra. - Te pedig Thomas.

 A szoba közepén trónolunk törökülésben, szépen körben elhelyezkedve és épp az ismerkedési procedúrát tudjuk le.

- Hívj Tommy-nak – vigyorog, mint a tejbe tök.

- Okés – bólintok, tekintetem tovább vándorol és megállapodik a csendes fiún. – Te vagy Nolan, ugye? – kérdezem, de persze nem felel, csak biccent egy aprót.

- Én pedig Loic – zárja a sort az utolsó srác.

- Nem hiányzik valaki? – húzom össze a szemem, merthogy az edzésen emlékeim szerint eggyel többen voltunk.

- Leo nincs jókedvében – közli Loic, aki ha minden igaz, az említett Leo szobatársa.

- Nem tetszik neki, hogy komoly riválisa akadt – vigyorog Tommy, majd sokat sejtetően Shiloh Rye-re pillant, aki vagy egy méterre ül tőlünk az asztalánál és ránk se hederítve olvas.

- Milyen rivális? – fonom karba a kezem és szegem fel az állam. – Bármelyikünk le tudná nyomni – jelentem ki kissé elhamarkodottan, de annál harciasabban, mire Shiloh Rye tekintete megvillan.

- Ugyan, River – paskolja meg a vállamat nevetve Tommy. – Itt senki sincs a mi becses Jégszarvasunk szintjén – ingatja a fejét, de nem tűnik csalódottan.

- De hisz mind egy szinten vagyunk. Ez a második emelet – szúrja közbe Philippe értetlenül.

- Ne is foglalkozz vele! – legyint Tommy, miközben haveri stílusban átkarolja a vállam. – Ez a srác mindent szó szerint vesz.

- Jó, talán nem vagyunk olyan jók, mint Shiloh Rye, de egy csapat vagyunk – gondolkodom a hallottakon. – Annál jobb, ha tehetséges játékosaink vannak. Ráadásul egy jó rivális arra sarkall, hogy jobbak legyünk!

- Úgy beszélsz, mint egy vérbeli csapatjátékos – mosolyog Tommy kedvesen. – Erről jut eszembe. Te miért jöttél haza, Wessinck? A Rineshills Riveri csapat köztudottan erősebb, mint a miénk. Minden évben lepipálnak minket.

Mindenki Shiloh Rye-ra bámul, lélegzetvisszafojtva várjuk a választ, hisz számos izgalmas indoka lehet a hazatérésnek. Shiloh Rye felnéz a könyvéből, egy ideig mered előre, majd megvonja a vállát és ismét visszatért az olvasáshoz.

- Csak úgy – mondja, mire elfintorodom.

- De hogy? – forgolódik megint csak összezavarodva Philippe.

- Ez csak egy kifejezés, haver. Azt jelenti, hogy nincs semmi különös oka – magyarázza szórakozottan Tommy, majd rám vigyorog. – Még csak néhány órája lakunk együtt, de már most egyértelmű, hogy nem fogunk unatkozni az év során.

- A te szobatársad legalább próbálkozik – sóhajtok hatalmasat, Tommy pedig nevetve bólogat.

- Ott a pont.

 

Bónuszjelenet

- Miért jöttél vissza, Wessinck? A Rineshills Riveri csapat köztudottan erősebb, mint a miénk. Minden évben lepipálnak minket.

Hogy miért jöttem vissza? Egyrészt, mert Rineshills hemzseg a sznob és beképzelt alakoktól, akik ölre mennek a jégen, nem csak mások, hanem egymás ellen is. Lehet, hogy célravezetőbb a képzés és jobbak az eredmények, de a csapatsport ott annyiból áll, hogy „egyedül nem tudom legyőzni az ellenfelet”, nem pedig arról, hogy „együtt győzzük le”.

Őszintén szólva, én sosem akartam elhagyni Saultblyrock-ot, de hát erről akkoriban az apám döntött és nem én. Akarta azt az állást, akarta, hogy inkább ott játsszak és mivel kiskorú voltam, nem sok választást hagyott nekem. Persze nem volt ott olyan rossz, de annyira jó se, hogy ne akarjak hazajönni egyetemre. Az itteni általános iskolás éveim sokkal szórakoztatóbbnak bizonyultak, mint az ottani gimisek. Itt álltam először jégre, itt tanultam meg korizni és hokizni, itt lőttem az első gólomat és arattam az első győzelmemet.

- Csak úgy – vonom meg a vállam.



Következő rész:
Előző rész:

Szerelem a jégen, 4.rész

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése