2020. december 20., vasárnap

Szerelem a jégen, 4.rész ❄️

 - A kollégium szobák beosztása a következőképp fog alakulni: mindenki leírja, milyen mezszámot szeretne és az egymáshoz legközelebb állók fognak párosokat, illetve hármasokat alkotni – ismerteti az edzőnk a felállást.

Az edzőnk ám nem akárki, hanem a városunk visszavonult hokicsillaga: Olivier Bouchard. 35 éves, magas, jóképű, szóval összességében egy igazi férfi, a tehetségről és a hatalmas tudásáról nem is beszélve. Ráadásul azért vonult vissza, hogy taníthasson. Óriási megtiszteltetés itt lenni!

Viszont az elmondottak alapján nincs lehetőségem befolyásolni a szobákba osztás folyamatát, de a mázlimban mindig bízhatok, hisz még sosem hagyott cserben! Alapvetően az a rettentő mázlis típus vagyok, aki mindig talál elejtett pénzt az utcán, aki „kedvéért” később indulnak a járművek, és ha sietek valahogy sosem hosszúak a sorok a pénztárnál. Ha van valami, amiben bízhatok, az a remek szerencsém!

Meg persze egy kis logikusság. Shiloh Rye végig 1-es mezszámot viselt, míg a Rineshills Riveri Jegesmedvéknél játszott, szóval tuti azt választja megint. Felpillantok rá, amit persze rögtön észrevesz és magasabbra emeli a lapját.

- Ne less! – mondja, mire elfintorodom.

- Mintha nem lenne nyilvánvaló! – horkantok.

- Fordulj meg – ragadja mega vállam és úgy állít, hogy háttal legyek neki, majd simán a fejem tetejére helyezi a papírját, hogy aztán a világ legtermészetesebb mozdulatával ott írja rá az általa választott számot. Egy pillanat az egész, aztán már ott sincs.

Sűrű pofavágás közepette gyorsan felfirkantom a kedvenc számom, az 54-et, majd megsimizom a papirkámat, hogy biztosan szerencsét hozzon. Ne hagyj cserben – suttogom neki, majd leadom az edzőnek. Az 54 nem csak egy szerencsehozó szám, hanem az 1-től egy nagyon-nagyon távol levő is, úgyhogy ezzel egészen biztosan megúszom Shiloh Rye társaságát. Így hát elégedetten mosolyogva várom az eredményeket, amiket az edzőnk ki is hirdet.

- Nolen Savard, Philippe Cote, Thomas Seguin, ti rögtön egy hármas szobába kerültök – derül fény az elsőként összeboronált szobatársakra.

- River Quillan és Shiloh Wessinck – folytatja az edző, mire az állam hangosan koppan a padlón. Nem is koppan, hanem egyenesen odacsapódik. – Titeket aztán az ég is egy szobába akart tenni – mutatja fel a lapjainkat, melyen 54 és az 55 áll.

Lemondóan leeresztem a vállaimat és csak meredek magam elé elkámpicsorodva. Legalább nem két fiúval leszek összezárva. Hanem eggyel, aki felér vagy tíz másikkal…

- Hogy lehet, hogy pont az történik meg, amiről elhatároztam, hogy semmiképp se fogom hagyni? – csikorgatom a fogamat elégedetlenül, miközben az edző a többiek nevét is felolvassa.

- Hogy mondtad? – pillant le rám szívélyesen Shiloh Rye.

- Semmi – sóhajtok egy hatalmasat. Hogy lehet, hogy én, aki mindig sikeresen veszek minden akadályt, mert a sors és a szerencse mellém szegül, most így jártam?

 

 

- Nézd a jó oldalát – vigasztal az edzés után Bri. – Legalább csak egy fiú elől kell állandóan rejtegetned a valódi kilétedet. Egy nagyon helyes fiú elől – teszi hozzá.

- Asztalnak használta a fejem! – bökök az említet testrészemre felháborodottan, mire Bri kuncogva széttárja a kezeit.

- És mikor költözöl be?

- Mindjárt érkezik a cuccom – meredek magam elé elkedvetlenedve.

- És milyen volt Bouchard edző? – vált témát Louka, miközben a 100%-os narancsléjét kortyolgatja.

- Csodálatos! – felejtem el rögvest Shiloh Rye-t és a közös szobánkat. – Egy igazi tehetség! Biztosan eszméletlen csapatot fog kinevelni!

Folytatnám az áradozást, ám megcsörren a telefonom, jelezve, hogy 5 perc múlva megérkeznek a beköltözéshez szükséges cuccaim.

- Mennem kell – pattanok fel, majd elbúcsúzom a barátaimtól és elrohanok.

Útközben muszáj útba ejtenem egy mosdót, hogy betétet cseréljek, mert ma jött meg. De sebaj, ezt gyorsan elintézem, szerencsére nekem ez az időszak úgy zajlik, mint a többi. Nincs hasfájás és semmilyen kellemetlenség se, úgyhogy nem hátráltat semmiben. Benyúlok a mellényem zsebébe és kitapintom az ott lévő betétet, amit az imént kaptam kölcsön Bri-től, mert mint általában, most is elfelejtettem felkészülni erre. 

Bekanyarodok a folyosón, ám azzal a lendülettel beleütközöm valakibe és hátratántorodom. Hátralépek néhányat és a kezemmel kalimpálva próbálom megtartani az egyensúlyom, ám ujjaim közt ott marad a betét, és ahogy hadonászok, felrepül a levegőbe. Sikeresen talpra állok, aztán csak nézem, ahogy repül a levegőben a kis rózsaszín csomag, ahogy azt egy szárnyas betétként tennie kell, és abban bízom, hogy Shiloh Rye (meg úgy általában az egész folyosó) nem ezt nézi.

Végül a betétem landol a földön és ahogy felvezetem a tekintetem látom, hogy pont Shiloh Rye lábai előtt van és épp le akar hajolni, hogy felvegye. Kikerekedik a szemem, a szám O alakot formál.

- ÁÁÁ! NE! VEDD! FEL! – üvöltöm, de szinte lassított felvételben hallom és látom az eseményeket meg magamat, ahogyan elrugaszkodom és immáron a levegőben repülve szállok előre. Mindennek vége! Már az első napomon lebukok és pont Shiloh Rye előtt, aki rögtön ki fog tálalni mindenkinek!

Shiloh Rye megdermed mozdulatának közepette, én pedig kihasználom az alkalmat és odavetem magam, hogy testemmel takarjam előle a földön heverő tárgyat. Felkapom a becsomagolt betétet, sietve a zsebembe tuszkolom és gyorsan kihúzom magamat. Megigazítom a ruhámat és a lehető legtermészetesebb arckifejezéssel pillantok fel Shiloh Rye-ra. Ő is kiegyenesedik, tekintete magyarázatot vár.

- Bocs, ez a… A kedvenc zsepim!– jelentem ki elszántan.

- És nem érhetek hozzá? – húzza össze a szemét.

- Persze, hogy nem. A végén még megfagyasztod a rideg személyiségeddel – rögtönzök fürgén, majd rávillantok egy gyors vigyort és kihasználva az alkalmat, elszelelek.

 

Bónuszjelenet

Lepillantok a kis törpére, aki épp az 54-es számot firkantja a lapjára. Közös szobák, mi? Ez csak akkor szórakoztató, ha a szobatársad is az.

Sosem volt semmi érzelmi kötődésem az 1-es számhoz, amit konkrétan rám kényszerítettek, mondván, hogy ez a csapatkapitánynak kiváltsága. Nem a hátunkon lévő szám határoz meg minket – gondolom, miközben a kis törpe fejét asztalnak használva felírom a papíromra az 55-öt.

A három ágyas szobát viszont jó lenne elkerülni, de így hogy két egymást követő számot írtunk, kicsi az esélye annak, hogy összekerüljünk még valakivel. Ráadásul a többség a 20 alatti számokat kedveli, szóval különösen jók az esélyeink.


Következő rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése