2020. március 31., kedd

A vonzás törvénye - "Fordított világ" különkiadás, 3.rész

- Oké, lássuk mink van eddig – emeltem fel a kezeim és az ujjaimon álltam neki számolni. – A meleg legjobb barát, a félős gyíkarc, a szexi rosszfiú és az élen álló népszerű csajok.
Ez nem is a fordított világ, sokkal inkább az oltári nagy klisék világa. Ezek a karakterek egytől egyig a legtipikusabb sablonfigurák, akikkel az ember egy filmben vagy egy könyvben csak találkozhat.
- Mit sorolsz? – meredt rám Rhett értetlenül, amiért őszintén hálás voltam neki. Kezdett hiányozni a megdöbbent, megrökönyödött, gúnyos, cinikus stílusa és igazán örültem ennek a kis morzsának a régi Rhettből.
- Semmit – legyintettem. – Mit csinálunk most?
- Elmegyünk a könyvtárba.
- Könyvtárba? Miért? – hökkentem meg.
- Mert lyukas óránk van és ZH-t írunk mindketten, amire bőven van még mit tanulnunk – okított kedvesen Rhett, maximálisan elnézve nekem, amiért „furán” viselkedem.
Nem ellenkeztem vele, követtem őt a könyvtárba, viszont jelenleg totál nem izgatott sem a zh, sem az egyetem, ezért egészen más célok vezéreltek eme nemes helyre. Míg Rhett helyet foglalt az egyi asztalnál, addig én a pulthoz lépdeltem és megszólítottam az ott ücsörgő lányt.
- Szia! – köszöntem, mire felkapta a fejét, megszakítva az ölében heverő könyv olvasását. Jó ég! Shelby volt az! A szőke csaj a WC-ből, aki állandóan belémkötött, mert nem tetszett neki, hogy Ace foglalt. Hisz neki szurkoltam!
- Szia! Miben segíthetek? – tolta fel orrán barna keretes, vastag lencséjű szemüvegét.
- Hát, izé – kezdtem kissé megdöbbenve. – Valami misztikus könyvet keresek. A világok közötti utazásról vagy ilyesmi.
- Hm, ez egy jó kis téma – bólogatott elismerően, letéve könyvét az asztalra és felállt. – Vannak, akik esküsznek arra, hogy a világok közötti utazás kulcsa a féregjáratok, tudod, azok a vékony, csőszerű képződmények, ami az univerzum vagy éppenséggel más univerzumok két távoli, görbületmentes területét köti össze.
Egy szavát sem értettem, de azért nagy bőszen bólogattam, miközben elhagyta a pultot és az említett témájú könyvek irányába vezetett. Haját kócos kontyba fogta össze és még egy amolyan hajpántot is viselt, amilyet már nagyon régóta senki sem. Blúzban volt, amihez barna kardigánt húzott és trapéz farmert. Hát mégis akadt még olyan karakter, akit nem vettem számításba: a könyvmoly.
- Ebben a sorban megtalálsz minden ezzel kapcsolatos irodalmat, a könyvtárunk rengeteg művel büszkélkedhet, biztosan találsz kedvedre valót. Esetleg, ha mégsem, szólj bátran, a környező városok könyvtáraiba is be vagyok iratkozva, szívesen megszerzek neked bármit. Imádom a klasszikus irodalmat!
Én tényleg, de tényleg nem szerettem volna előítéletes vagy rosszmájú lenni, mégis azon járt az agyam, hogy az igazi Shelby tuti nem járt még könyvtárban. Sőt, valószínűleg a tagság, amit említett a cipő és ruhaboltokra vonatkozhatott, a klasszikus fogalmáról pedig maximum a klassz, mint a „király” jelző szinonimája juthatott eszébe.  Vagy semmi.
- Köszi, ez szuper! – feleltem végül gépies illedelmességgel, ő pedig mosolyogva magamra hagyott.
Nekiláttam a keresésnek, ujjaimat módszeresen végighúzva a könyvek gerincén kutattam a megfelelő példány után. Egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy Ace kanyarodott be a sorba, ahol épp tartózkodtam, majd mikor észrevett, nyekkent egyet és sarkon fordulva elszaladt. Döbbenten figyeltem, ahogy néhány perc elteltével a feje ismét megjelent, ijedten vizslatta, hogy még mindig itt voltam. Mikor találkozott a tekintetünk, sietve eltűnt a kobakja a sarkon lévő polc mögött és újabb percek teltek el, mire megint kikémlelt.
- Szia! – köszöntem rá, kissé unva ezt a játékot.
Ace ha eddig nem is, most konstatálta, hogy lebukott, ezért előmerészkedett, de válaszra se méltatott, csak nekilátott a könyvek böngészésének.
 - Téged is érdekelnek a féreglyukak? – próbáltam beszélgetést kezdeményezni, azonban nem mert rám nézni. – Nagyon izgalmas, hogy létezhetnek más univerzumok, nem?
- Szerinted is léteznek? – kapta fel a fejét izgatottan, majd elkerekedett szemekkel fordította el ismét az arcát.
Istenem. Fogszabályzót viselt. Haját hátranyalva hordta, az édes kis drapp, kord kertésznadrágról már nem is beszélve. Ráadásul mintha összement volna, mert akkora volt, mint én.
- Persze, simán! – vettem fel a fonalat, nehogy elüldözzem. – Tuti van olyan világ, ahol mind pont az inverzei vagyunk annak, akik itt vagyunk.
Ace szégyenlősen elmosolyodott és valamiért nagyon aranyosnak tartottam a fogszabályozós mosolyát.
- Mi ez az arc? – érdeklődtem. – Tán szeretnél inkább macsó lenni?
- Ma-macsó? – kérdezett vissza legalább úgy, mintha már csupán az is kiverte volna nála a biztosítékot, hogy ilyen megtörténhetne. Még mindig nem volt hajlandó a szemembe nézni, vagy egyáltalán rám, csak idegesen, remegő kézzel megigazította szemüvegét. Kissé ironikusnak tartottam, hogy ebben a világban is remekül egymásra találhattak volna Shelbyvel.
- Hát persze. Hisz helyes vagy! – bíztattam, mert több, mint abszolút elégedettséggel töltött el, hogy végre zavarba hozhatom a nagy Ace-t. Vagy hát jelen körülmények között a kis WC-t. Persze a valódi Ace egy másodpercre se szikrázott fel, sőt, inkább csak még beljebb húzódott az amúgy is beláthatatlan odújába.
- E-engem ne-nem érdekel a-az ilyesmi! – vágta rá kissé ingerülten. Talán az zavarta, hogy meg akartam változtatni, holott ő úgyis jól érezte magát, ahogy volt. Azon töprengtem, vajon mi vezethet olyan drasztikus életstílusváltáshoz, hogy valakit a nők helyett inkább a féreglyukak érdekeljenek. Nyilván ebben a világban felesleges volt bármire is magyarázatot keresnem, még akkor is, ha nehezen ment a beilleszkedés és az árral való sodródás.
- Hé, S! – hallottam meg Rhett hangját a hátam mögül, mire rögvest feléfordultam. – Mit csinálsz? Már tök rég elmentél.
- Én csak… - néztem vissza Ace… Hűlt helyére, mivel úgy festett, ő maga elspurizott a legjobb barátja elől. Vagyis pontosabban az én drága LB-m elől.
– Semmi – sóhajtottam végül és feladva a helyzetemre választ adó könyv keresését, csatlakoztam Rhetthez tanulni.


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése