Kosársuli (főszereplők)


Török Luca (Törcsi, Luc, Leander, Lean, Liliom szál, Bokasérült lány)


Ahogy elnézem, bátran kijelenthetem, hogy túlon túl sok becenévvel rendelkezem. A nagyjának örülnék is, ha szépen elfelejtenénk, nem beszélnénk róla, és legfőképpen nem szólítanának ilyen neveken. Mindenesetre azért örülök neki, hogy ennyiféleképpen neveznek máshogyan, hisz ez bensőséges kapcsolatra utal. Vagy Dominik esetében csupán arra, hogy nem bírja, meg nem is akarja megjegyezni az eredeti, becsületes nevemet. Egyébként átlagos lány vagyok, irányító a BKEG csapatában. Az álmom, hogy nagy kosárlabdázó lehessek, ehhez pedig egyelőre nem haladok rossz úton. Ezen kívül bámulatos osztályba kerültem, felejthetetlen barátokra és társakra tettem szert.


Szabó Eszter (Eszti, Eucalpytus, Eu)Ő volna az egyik, a fent említett új barátaim közül. Eszti csodálatos kis teremtés, bájos, önzetlen, kedves és megértő. Jó humora van, sokszor megnevettet, ami lássuk be, sosem jöhet rosszul. Eszti elmondása szerint a fiúk közül Kriszt kedveli a leginkább, de úgy tűnik, kizárólag baráti kapcsolatról van szó, semmi szerelmi szál nem köti kettejüket össze. Eszti bedobó poszton játszik, nyíltan bevallom, nagyon ügyes és tehetséges. Persze, igazából mindenki az, aki be tud jutni ebbe a suliba, de valahogy Eszti technikája különösen megnyert. Egy csapatba is kerültünk az osztályon belüli felosztásnál, aminek meg kell.

Palicz Csenge (Csenkesz)


Ó, igen. Csenge a mi harmadik növényünk, de ne kérdezze senki, hogy a beceneve mi is, vagy mi az, mert arról halványlila dunsztom sincs. Csenge és Eszti sokban hasonlítanak egymásra, talán ez az oka annak, hogy mindkettőjüket rögtön megkedveltem. Viszont Csengének azért jobban fel van vágva a nyelve. Szeret kimondani mindent, ami elsőnek eszébe jut, sosem fojtja magába a véleményét, és mindig kiáll magáért, vagy azért, akit úgy érez, igazságtalanság érte. Ez az egyik tulajdonsága, amiért nagyra tartom. A másik pedig kétségtelenül a kosártudása, mely szintén páratlan. 

Herczeg Konrád (Herczeg, Késő srác)


Mint azt a neve is jól mutatja, Konrád olyasmi alak, mint egy herceg. Olyan, aki leül melléd, ha egyedül vagy és beszélget veled, még akkor is, ha nem kedvel különösebben vagy nem származik belőle haszna. Ugyanakkor meg van benne a rosszfiús stílus is. Nem szereti a sulit, gyakran késik, nem tanul eleget, és stb… Azonban, mikor pályára lép, kezében a kosárlabdával, szinte olyan, mintha kicserélnék. Az agya lázasan dolgozik, kattog, hogy mi lenne a legjobb lépés, a csapatért játszik, nem csak magáért. A célja, hogy elégedetten jöhessen le a pályáról minden egyes mérkőzés után. Mindenesetre a másik becenevét természetesen tőlem kapta, már csak amolyan visszavágásképp, amiért még mindig bokasérült lánynak hív. Jó, mi?Pap Dominik (Pap, Domi, Dumbó)

Nos, Dominikról az első benyomásom az volt, hogy egy beképzelt bunkó. A második is. Sőt, mi több, a harmadik is. Itt meg is akadt a folyamat, merthogy negyedik befolyásom még nem volt. A lányok, meg mindenki más azt mondja, Dominiknak idő kell ahhoz, hogy hajlandó legyen kedves lenni valakihez. A kérdés az, vajon akarom-e én kivárni ezt a bizonyos időt. Egyébként ugyebár ő volt az, aki Liliom szálnak nevezett és nevez, mert valahogy nem sikerül eltalálnia a nevemet. Természetesen én ezt nem hagyhattam annyiban, így hát, amikor csak tehetem, Dumbónak szólítom, tudván, hogy ettől aztán ő sem repes az örömtől. Dominik, Konrád és Krisz a három csapat kapitánya az osztályban. Dominikban a kosártudása az, ami egyedül lenyűgöz, és félek, ez nem is fog változni.Orova Krisztián (Krisz, Király, Oro)

Kriszt általában mindenki csak Krisznek hívja, Konrád néha vicceskedve királynak, mivel, hogy ő maga meg a herc(z)eg. Oronak még nem nagyon hallottam becézni, de Krisz állítja, hogy az előző sulijában mindenki így nevezte, ezért követelte, hogy mi is észben tartsuk. Krisz amúgy egy életvidám, poén gyáros, akinek nem sok dolog van a listáján, amit hajlandó komolyan venni. Ugyanakkor mindig kiáll az igazságért, ilyenkor semmit nem vesz figyelembe, csak a helyzetre fókuszál. Igaz barátnak tűnik. Mármint Konrádénak. Ezen kívül jómagam is megkedveltem, mert Konrádhoz hasonlóan nem néz le senkit, és akármikor elinvitál bárkit bárhova, csupán jó szándékból. Arról meg már ne is beszéljünk, milyen bámulatos cselező.


Mester Klaudia (Klau)

Klaudia, mint azt a neve is mutatja, egyenesen mesternek hiszi magát. Bizonyára ez amolyan felvett név, vagy tényleg ilyen ironikus a sors. Mivel a „balesetem” után írom ezeket a sorokat, végképp nem tudok pozitív dolgokat sorolni róla. Maximum azt az egyet, hogy hajlandó vagyok elismerni, milyen szép vonásokkal rendelkezik, feltehetőleg remek géneket örökölt. Plusz kiváló büntetődobó. Még egy dolog, ami növelheti az amúgy is duzzadó egójának méretét. Mindemellett az összes jel arra mutat, hogy rendesen belezúgott Konrádba, sőt, félreérthetetlenül biztos a sikerében és abban, hogy Konrád viszonozza az érzéseit. Nem ismerem a részleteket, de remélem, annak a fiúnak van annyi esze, hogy mérlegelje a helyzetet.

Zirig Gergő (Zirig)

A másik „számomra jobb lenne, ha nem is említenék” személy, akiről kevésbé szívesen áradozom. Bár nem tettem az égvilágon semmit ellene, sőt, mi több, még csak nem is beszéltem vele addig, mígnem mellém ültettél töri órán. Ő pedig egyből támadott. Lekezelően beszélt, hangja csöpögött a gúnytól, egy kedves szó nem hagyta el a száját. A „baleset” után pedig rögtön Klaudia mellé állt. Valahogy úgy éreztem, ezzel nem őt akarta támogatni, csak mindenképpen ellenem lenni. Ha már ennyi rokonszenves lett, gondoltam, még egy klassz tulajdonságával kiegészítem a sort. Valami olyannal, ami egyelőre tényleg – talán az egyetlen – jó dolog benne. Bámulatos hárompontos dobó. Zseniális.

Következő rész:
http://csillagokhullas.blogspot.com/2016/08/kosarsuli16.html
Előző rész:
http://csillagokhullas.blogspot.com/2016/08/kosarsuli15.html

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése