Felejthetetlen nyár (főszereplők)


Erthinger Kornélia (Lia, Leah)

Tehát én volnék Kornélia, a szüleim két okból neveztek el így. Egy; a jelentése ez lenne: a világ támasza lehet, minden adottságát ehhez kapta, és kettő; egy hónappal Talia után születtem, és anyáink - az elválaszthatatlan baráti kötelékük végett, - mindenáron hasonló nevet akartak nekünk adni. Így hát gyakorlatilag mindketten „Liák” lettünk. Az már más kérdés, hogy a Kornélia latin eredetű szó, mely szarvat is jelent. Jellemző. Ha már a nevem elemzésénél járok, hozzátenném, hogy ez a nekem szánt világmegmentő feladat mellé negatív jelzők is járnak, mint a makacsság és akaratosság. Sőt, te jó ég, a leírás szerint megijednek tőlem a férfiak. Kösz, anyu!


Erthinger Norbert (Nahuel, Norbi)

Mivel a szüleink mánia a nevek fontossága, Norbi sem véletlenül lett így elnevezve. Ő volna az északi fény. Nem túl fair, nem igaz? Ő északi fény, én meg szarv… A lényeg, ami a lényeg, Norbi lenne a problémamegoldó neve képessé teszi viselőjét arra, hogy vita vagy nézeteltérés esetén segítse a félreértések tisztázását és a harmónia visszaállítását. Persze, szegény anyu nem tudhatta, mi lesz a fiából, csak vakon bízott benne, hogy igazak lesznek rá az interneten leírtak. Ami be is vált, hogyha az idétlenkedés, és az elviccelés elsimítaná a konfliktusokat. Mindenesetre Norbi azért nagyon klassz testvér, mégha nem is a kiegyensúlyozottság megőrzője. Jó, ha az embernek van egy bátyja, aki mindig megvédi (komoly baj esetén, amúgy nem), és mellette áll, felvidítja, ha kell.
Talia Button (Tal)

Talia nevének jelentése: virulás, boldogság, megelégedettség. Tény, hogy ő nem emiatt kapta a nevét, de úgy megtetszett ez az egész jelentéses dolog, hogy utána olvastam. Igaz rá. Tal a legjobb barátnőm, akkor is, ha itt van, és akkor is, ha hétezer kilométerre. Az a tipikus csodaszép lánynak mondható, akiről lerí az ártatlansága és a túláradó világba vetett hite. Nem mondom, hogy nincs benne semmi gonoszság, vagy huncutság, csak azt mondom, hogy még nem tört a felszínre. Bár ő az egyetlen lány a családban, és három fiútestvérrel nevelkedett, meg kell hagyni mégis eléggé nőiesre sikeredett. Nem az az általában ilyenkor kialakuló lény, akiről nem tudod eldönteni, hogy melyik nemhez is tartozik. Talia és Dexter ikertesók, ugyan ez nem mindig látszik, de elválaszthatatlanok, nevezzük őket amolyan testvéri legjobb barátoknak.
Cooper Button (Coop)

Coop maga a megtestesült népszerűség és tökéletesség egyben. Természetesen csak első ránézésre. Mérhetetlenül beképzelt, mivelhogy teljes mértékben tisztában van a pozitív tulajdonságaival, így bátran kijelenthetem, hogy stílusát rendkívül jól tükrözi mérhetetlen egója. Pontosan tudja, hogy szőke haja, és kék szemei bárkit belé bolondítana. Ugyanakkor igencsak csíntalan, imád másokat szívatni, megtréfálni, sőt annak sincs ellenére, ha vele poénkodnak. Szótárában nem szerepelnek a „zavarba jönni”, „megszégyenítve lenni”, „kellemetlenül érezni magát” kifejezések egyike sem. Szeret focizni, jobban mondva imád, és ebbe mindent bele is ad, talán ez az egyetlen terület, amit nem viccel el, amire komolyan összpontosít.


Dexter Button (Dex)

Dex okos, de jobban szereti, ha erről mások nem tudnak. Cooppal ellentétben, végtelenül szerény, maximum a poén kedvéért tesz úgy, mintha nagyképű lenne. Az ő génje is hibátlanok, akárcsak a testvéreié, és bár semmilyen sportnak sem híve, meg kell hagyni, igencsak jól néz ki. Az egyetlen zenész a családban, játszik gitáron, zongorán és valami egzotikus hangszeren, aminek a nevét sem tudom megjegyezni. Plusz múltkor furulyázott. És úgy rémlik, egyszer beállt valami bandába dobolni. Nos, sokoldalú tehetség. Mindig lelkesen társul Coop poénjaihoz, de sosem lépi át azt a bizonyos határt, melyet bátyja viszont előszeretettel. A fiúk közül mindig is Dextert állt hozzám a legközelebb, mivel egyidősek vagyunk. Kis koromban sokszor énekelt nekem elalvás előtt. Azt mindennél jobban szerettem.Seth Button (Sethy)

Seth köztudottan zseni. Az a típus, aki ha soha nem tanulna, akkor is többet tudna, mint mi, átlagos emberek. Persze, ő nem így gondolkodik, az IQ szintje már most olyan magas, hogy megszámolni sem lehet, mégis mást sem csinál csak tanul. Úgy érzem, kissé túlzásokba esik, de értékelendő, hogy nemes célok vezérlik, azok érdekében teszi mindezt. Viszont néha elfelejti a világ örömeit, teljesen kivonja magát a társadalomból. Nem volt ám mindig ilyen, bár az igaz, hogy már korábban is kitűnt közülünk a határtalan komolyságával és óriási tudásával, de persze a viszonylag nagyobb életkorkülönbség is közrejátszott, és játszik. 

Következő rész:
Előző rész:

4 megjegyzés :