2018. december 3., hétfő

Kicseszett Testőrség, 9.rész

Draco védence okítása után gúnyosan biccentve előreengedte a lányt, Raelynn pedig szó nélkül hagyta el a szobát. Azonban nem sokat haladhatott tovább apja irodája felé, ugyanis Draco felsőbb utasítást kapott, hogy mindketten menjenek a biztonsági szolgálat nagytermébe, vészhelyzeti állapot miatt. 
Raelynn alig észrevehetően sandított fel mellette haladó testőrének arcára, hátha ki tudja deríteni, mit is gondolhat magában. Draco arca azonban kifejezéstelennek és érzelemmenteseknek látszott, mint aki egy maszkot öltött magára. Ám Raelynn látta testőre szemeit is. Azokat a viharos szürkéskék szemeket, melyek haragosan meredtek előre, benne láss csodát, érzelmek kavarogtak. Leginkább düh és még valami, amit Raelynn nem tudott megfejteni. A lány hirtelen bűntudatot érzett. Igenis bajba sodorta magát azzal, hogy nem tartotta be a szabályokat. Hiába érezte, hogy nem lesz semmi baj, hiába látta az idegen behatolón, hogy nem lőné le és hogy jobban fél, mint maga Raelynn. Nem csak magát keverté bajba, hanem Dracot is, akinek feladata, akinek kutya kötelessége volt megvédeni őt. Raelynn már épp szólásra nyitotta volna a száját, hogy bocsánatot kérjen vagy valahogy megmagyarázza a fiúnak, mikor megérkeztek a célul kitűzött teremhez és Draco kitárta az ajtót a lány előtt. 
- Foglaljatok helyet! - szólalt meg az asztalfőről Jeff, Draco és Raelynn pedig egymás mellé ültek a megmaradt két, addig üres helyre.
Dracot egy pillanatra meglepte Jeffrey nyugodt és kiegyensúlyozott hangja. Draco megtanulta az évek alatt, hogy testőrnek lenni nem csak annyit jelent, hogy az ember vigyáz a rábízott személyre. Nem csak ketten voltak a dologban. Hanem ott voltak a felettesei, a főnökei, a munkatársai. Draco pedig nem volt egy csapatjátékos típus. 
Ölébe ejtett kezekkel, laza testtartással várta a számonkérést. 
A többiek pedig Draco kifakadást várták, hogy a sárga földig lehordja a kamerákat figyelőket, meg úgy konstans mindenki mást, amiért ennyien sem voltak képesek megakadályozni a behatolót. Draco azonban nem szólt semmit, csak karbafonta kezeit a mellkasa előtt, rideg tekintete a semmibe meredt. 
- Korábban nem volt példa rá, hogy idemerészkedtek volna a támadók. A fürdőket és a hálókat továbbra sem kamerázhatjuk be, de ezennel megerősítem a ház védelmét. Draco beköltözik Raelynnhez.

- Hogy mit csinál? – A meghökkent hang tulajdonosa a nemes Castle család egyetlen sarja, Raelynn volt, aki meglehetősen piros képpel, megilletődve meredt a biztonsági főnökre.
- A szobád elég nagy és tudom, hogy nem olyan kellemes ez a fiatalok számára, de így leszel a legnagyobb biztonságban. Bármi történink éjszaka, Draco ott lesz melletted. Ez csak ideiglenes, készenléti állapot, ugyanis el fog terjedni a híre, hogy valaki csak úgy besétált a Castle család fürdőszobájába. Feltehetőleg ezen felbátorodva mások is próbálkozni fognak.
- De… - kezdte volna a lány, azonban Jeff félbeszakította.
- Már megbeszéltem a szüleiddel – nézett lágyan és amolyan bocsánatkérő stílusban Jeffrey.
Raelynn becsukta szólásra nyitott száját, hiszen tudta, hogy ez akkor már eldőlt. Nincs visszaút, nincs más lehetőség, el kell fogadni.
- Ez komoly? – szólalt fel az asztal túloldaláról az egyik ázsiai kolonc. – Összerakná a kisasszonyt ezzel a görénnyel? Hogy bízhat meg benne? Lehet, hogy ő juttatta be a támadót! Nem tudunk róla semmit!
- Chen, kérlek! – intette le Jeff, mire az ázsiai mérges képpel visszaült a helyére.
- Igaza van! – dobbantott egyet egy másik. – Nem tudunk róla semmit! Idetolta azt a nagy képét, felvág a tudásával, távolságtartó és beképzelt. Hogyan bíznánk meg benne?
- És hogyan bíznánk rá a kisasszonyt, ha most sem tudta megvédeni? – kontrázott egy harmadik.

- Elég legyen! Dracot én hívattam az irodámba, mialatt Raelynnt megtámadták – tett rendet Jeffrey szemének villanásával.
Raelynn megint Dracora nézett. Azt gondolta, a fiú hamarosan tesz egy gúnyos megjegyzést a többieknek, amiért nem védték meg Raelynnt, miközben ő, Draco hivatalos ügyeket intézett, ezzel felmentést kapva a vádak alól. De Draco a jelek szerint nem tervezett jelenetet rendezni, csak gyilkos pillantással méregette a szemben ülő, őt rágalmazó ázsiaiakat.
 - Miért nem felelsz semmit, te nagyképű senkiházi?! – ripakodott rá Chen Dracora.
- Biztosan azt tervezi, hogyan végezzen a kisasszonnyal.
- Úgy látom, te sokkal hülyébb vagy, mint amilyennek elsőre tűntél – szólalt meg végre Draco, hangja gúnyosan és fagyosan csengett.
- Mit mondtál?
- Ha végezni akartam volna vele, már rég megtettem volna – reflektált a korábbi megjegyzésre Draco.
- Most már tényleg elég ebből! – emelkedett fel a székéből Jeffrey, mire mindenki helyet foglalt és a főnökére pillantott. – Nem nyitok ebből vitát! Draco beköltözik Raelynnhez, megerősítem a ház körül védelmet!


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése