2020. március 17., kedd

A szívtelen fiú,11.rész


- Hé, Fiddling! – szól utánam, mire lemondóan megtorpanok.
Nem fordulok meg, de nem is kell. Chester utolér és megáll közvetlen velem szemben. Tökéletes bőr lakkcipőjét bámulom és hibátlanul élére vasalt sötétkék nadrágjának alját.
- Tudod, mire várok, Fiddling? – érdeklődik gúnyos-fagyos hangján.
- Nem.
- Tudod, mire kell várnom? – fogalmazza némileg át a kérdését.
- Nem. – Volna tippem, de ilyenkor sokkal jobb, ha hallgatok.
- Elárulom neked, hogy az új sofőrömre várok, miután az előzőt ki kellett rúgnom, mert te úgy döntöttél, a kocsim elé veted magad – magyarázza, míg én továbbra is meredten bámulok lefelé.
- Ne haragudj – felelem gépiesen és sietve ellépek mellette, mert késésben vagyok a munkahelyemről.
- Csak ne olyan sietősen! – kapja el az ép csuklóm és visszaránt. – Úgy volt, te leszel az új sofőröm, de jelenleg még erre is hasznavehetetlen vagy!
Felnézek rá és látom, ahogy tekintete jelentőségteljesen a törött jobbomra siklik, míg keskeny, elegáns ujjai továbbra is a balom köré fonódnak.
- Ne haragudj, Chester, de nekem tényleg mennem kell! – próbálok kiszabadulni a szorításából, ám az csak erősödik.
- Ez az egész a te hibádból alakult így. A helyedben én vigyáznék a számra! – villan meg a tekintete dühösen és tudom, hogy bajban vagyok, mert sikeresen feldühítettem. Viszont nem tudok mit kezdeni a bennem is fortyogó haraggal, amiért van képe engem hibáztatni. Fáradt vagyok, kimerült és stresszes, ezért kirobban belőlem az, ami korábban még sohasem.
- Az én hibám? Azért nem vettem észre az autót, mert egész éjjel a te beadandódon és az én elégett beadandómon dolgoztam! Arról nem is beszélve, hogy te akartad kirúgni a sofőrt! Ha lett volna egy kis eszed, csak délután tetted volna meg ezt, miután hazahozod! Megérdemled, hogy itt ácsorogj és az legyen az elkényeztetett életed legnagyobb problémája, hogy várnod kell öt percet! Nekem viszont sokkal nagyobb gondjaim is vannak, úgyhogy eressz el! – rántom ki a kezem a szorításából és hátat fordítva neki eltrappolok, nem törődve a döbbent kifejezéssel az arcán és azzal sem, hogy amint magához tér, nekem végem lesz.
Aggódom a pizzériabeli munkám miatt, hiszen, hogy tudnék kiszállítani, ha nem is vezethetek ilyen kézzel… A tulaj sokkal kevésbé megértő, mint a többi munkahelyemnél és most különösen nem hiányzik, hogy kirúgjanak.
- Jesszus! Mi a jó élet történt veled? – mered rám Vicky, aki épp a cigiszünetét tölti a bejárat előtt.
- Elütöttek – felelem nagy lazán.
- És jól vagy? – tapogat végig aggodalmasan.
- Aha, ez semmi ahhoz képest, hogy leégett a házunk – dobom le az újabb bombát, de fejben már egészen máshol járok.
- MI VAN?! – akad ki teljesen, de én már befelé igyekszem.
- Majd elmesélem, most muszáj beszélnem a főnökkel – hadarom.
- Hogy fogsz így kiszállítani? – lohol mellettem Vicky.
- Ez egy jó kérdés – bólintok kurtán. Eddig motorral vittem ki a rendeléseket, de most egy biciklit se tudnék biztonságosan vezetni.
A főnök szinte rögvest ki akarja tenni a szűröm, de nagy nehezen kikönyörgöm, hogy alkalmazzon továbbra is. Nagy nehezen beleegyezik, de lefokoz takarítóvá, plusz a közelben lévő rendeléseket én szállíthatom.
Este tízkor fáradtan fejezem be a WC-k tisztítását és elhagyom az épületet. Vicky a motorjának dőlve vár rám és amint meglát, már nyújtja is az egyik bukósisakot.
- Elviszlek – jelenti ki ellentmondást nem tűrő hangon, így hát szó nélkül felpattanok mögé és megkapaszkodom. A hazaút lényegesebben rövidebb, mint busszal, ám eléggé fázom.
Munka közben elmeséltem ezt-azt Vicky-nek, szóval tudja, hova hozzon, nem sokkal később már le is parkol a Chester ház bejáratától nem messze.
- Nem semmi ez a ház! – kapja le a bukósisakját és elismerően füttyent egyet. – Az én szüleim is tehetősek, de mégsem élük egy kibaszott palotában. Hányan is vannak ezek?
- Tudtommal csak négyen.
- Meg gondolom egy szükségtelenül hatalmas alkalmazott-rabszolga sereg – teszi hozzá pofákat vágva. – Mi baj?
Vicky ismer már engem annyira, hogy képes legyen olvasni az arcomról. Most azonban szerintem bárki képes lenne, mert elfehéredve szobrozok egyhelyben és bámulom a hatalmas épületet halálra váltan.
- Elképzelhető, hogy ma délután beolvastam Chesternek – fújom ki a levegőt nagyon lassan.
- Helyes, épp itt volt az ideje – veregeti meg a vállam bátorítóan.
- A bosszúja rosszabb lesz, mint eddig bármi. Vérig sértettem. Soha senki nem merte még megsérteni – hajtom le a fejem kétségbeesetten.
- Ja, ezért lett ekkora beképzelt pöcs. Valakinek már nagyon ki kellett volna osztania évekkel ezelőtt – reagálja le sajátos stílusában Vicky. Bár tisztában van az életem nehézségeivel, mégsem tudja megérteni Chester és az én kapcsolatomat. Ő az a típusú ember, akit soha nem lehetne ilyen szinten ugráltatni és sakkban tartani.
- Tuti, hogy ott les rám valahol. Amint belépek, életem eddigi legnagyobb megszégyenítésében, fájdalmában és megaláztatásában lesz részem – temettem a tenyereimbe az arcom.
- Ha ez segít, szerintem vár vele holnapig, mert a suliban nagyobbat szól majd a dolog – vigasztal Vicky meglehetősen bénán.
- Nem segít – dünnyögöm.
- Talán itt az ideje, hogy a sarkadra állj, Slo – becézget kedvesen és bár tudom, hogy jót akar, azt is jól tudom, hogy valaki, aki sose került még ilyen helyzetbe és nem is tapasztalta közvetlenül, hogy másokkal így bánnak, az nem értheti meg.
- Nem kockáztathatok.
- Jó, értem én, hogy sakkban tart az anyukád állása miatt, de szerintem ez csak duma. Az anyja pont olyan pokróc, mint a fia és tuti, hogy tőle tanulta el ezt a viselkedést és szinte az is biztos, hogy a srácnak semmi hatalma nincs a családi birtokon belül. Csak villog vele, de nincs beleszólása ezekbe a dolgokba.
Vicky családja állt üzleti kapcsolatban a Cutland családdal, ezért volt, hogy a szüleik együtt ebédeltek, innen ered rálátása és a véleménye Chester családjáról.
- Ezt nem tudhatjuk biztosra – mondom végül, ő pedig csak nagyot sóhajt.
- Akarod, hogy bekísérjelek?
- Hogy fejbevágd a sisakoddal és aztán tökön rúgd? Nem, köszi. Attól csak még rosszabb lesz – ingatom a fejem, mire jóízűen felnevet.
- Sose tudhatjuk, hogy nem csak egy kiadós pofonra van-e szüksége ahhoz, hogy végre megjöjjön az esze – kacsint rám, elérve, hogy egy apró mosoly megjelenjen az arcomon.

Vicky 

Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése