2020. május 21., csütörtök

Felejthetetlen nyár, 75.rész


Végül szerencsére egészen hamar átjutottunk az ellenőrző kapukon és végre hivatalosan is bent voltunk a fesztiválon. Hiába hívtuk Taliát és Norbit, egyikük sem vette fel, így elindultunk a sátras részleghez, hogy megkeressük őket. Legkésőbb hatig muszáj lesz rájuk találnunk, mert akkor kezdődik a Sigma Live, amin mindenképp szeretnék Taliával együtt résztvenni, hisz közös nagy kedvencünkről van szó.
Hamar megtaláltuk a sátrukat, ugyanis Norbi egyrészt informálta korábban Coopert az ideiglenes otthonuk holléte felől, másrészt megismertem a bátyám tavaly kapott születésnapi ajándékát.
- Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem most esett le, hogy ezek ketten ezen a „nem is olyan nagy” sátron osztoznak napok óta… - jegyezte meg Coop a felállított nejlon építményt bámulva.
- Lehet, azért nem veszik fel a telefont, mert már rég kinyírták egymást – szobroztam mellette kissé lefagyva.
- Talán hiba volt őket kettesben elengedni – kontrázott Dex, majd sietve hozzátette. – Stip-stop nem én nézek be!
- Stip-stop nem is én! – kapcsoltam fürgén, mire Coop lebiggyesztett ajkakkal meredt ránk.
- Ne már, srácok! Muszáj nekem?
- A te legjobb barátod és a te húgod! – bólogattam nagyban.
Coop ugyan látszólag szívesen vitatkozott volna velem, a stip-stop szent törvény értelmében így is úgy is neki kellett benéznie, szóval nem nagyon lett volna értelme ezen hadakozni. Vonakodva lépett közelebb a sátorhoz, majd finoman megráncigálta az anyagot kívülről.
- Nahuel? Tal! Itt vagytok?
Válasz nem érkezett, így hát Coop ujjai lassan rátaláltak a cipzárra, ezzel egyidőben Dex meg én előrelátóan hátráltunk két lépést.  Coop hirtelen felrántotta a cipzárt, majd szorosan becsukott szemekkel szinte feltépte a sátor ajtaját, de nem mert odanézni.
- Na? Itt vannak? – kérdezte tőlünk.
- Ööö… meredtem a sátor tartalmára kissé megszeppenve.
- Nem éppen – felelte Dexter.
- Mi az, hogy nem éppen? – nyitotta ki szemeit elégedetlenkedve Coop és így tökéletesen szembe találva magát a hatalmas darab dühös, kopasz, tetkós, szakállas rocker fickóval. Nem mellesleg egy szál alsógyatyában. – Oh, Nahuel. Jól megnőttél, mióta legutóbb találkoztunk.
- He? - mordult fel a férfi, meg kell hagyni, roppant ijesztően, majd mondott valamit egy számunkra teljesen ismeretlen nyelven.
- Tessék? – pislogott döbbenten Coop.
– Nem tudom, mit mondott, de ha tippelnem kéne, valami olyasmit, hogy „húzzál innen nyeszlett szöszi” – fordított Dex legjobb tudása szerint.
- Jesszus! – nyikkant egyet Coop, majd felpattant és hozzánk szaladt.
- Elnézést kérünk, eltévesztettük a sátrat! – szabadkoztam, fogalmam sincs miért magyarul, majd megragadtam a srácokat és elszeleltünk.
- Miért vannak itt ilyen ijesztő emberek? – támaszkodtam a térdemre, hogy kifújjam magam, mikor végre biztonságos távolságba értünk.
- Tegnap volt az Iron Maiden koncert – vonta meg a vállát Coop. – Ezért is jó, hogy csak ma jöttünk. Sokan amiatt vettek napijegyet és tuti, hogy tegnap kész tömegnyomor volt.
- És miért aludt ez a csávó Norbi sátrában? – értetlenkedtem.
- Lehet, befogadták – gondolkodott hangosan Coop.
- Vagy sátrat cseréltek – kontrázott Dex.
- Lehet, hogy ez a csóka Tal új pasija – vetett fel egy újabb lehetőséget Coop.
- Vagy akár Nahuelé – tette hozzá Dex, a molyan „én aztán nem ítélkezem senki fölött” stílusban. – De az is lehet, hogy az mégsem Nahuel sátra volt.
- Sőt, szinte biztos, hogy nem az övék volt. Fordítva tartottam a térképet és véletlen a déli részre mentünk az északi helyett – vizslatta a kezében tartott papírlapot Coop elmélázva.
Tíz perccel később végre ráakadtunk Norbi sátrára és bár őket magukat nem leltük meg, a sátorban lévő táskák és azok tartalma biztosítottak minket arról, hogy ezúttal tényleg az ő lakhelyükre törtünk be. Volt mellette szerencsére egy kisebb üres terület, ahova Coop máris kidobta kétszemélyes sátrát, melyet a táskájában rejtegetett mindezidáig.
- Bárhogy is számolom, két kétszemélyes sátrunk van, míg mi öten vagyunk – mutattam az ujjamon az elhangzott mennyiségeket.
- Dex megy a gerlepárhoz, mi meg alszunk itt – bökött először rám, majd a saját sátrára Coop.
- Miért is nem te mész oda gyertatartónak? – vonta fel a szemöldökét Dex kérdőn.
- Mert ez az én sátram – jelentette ki Coop higgadtan, mondván, hogy ez így logikus és kész.
- Miért nem alszunk itt mi hárman és hagyjuk őket kettesben? – vetett fel egy újabb lehetőséget a kisebbik Button.
- Mert az én sátram jóval kisebb, mint Nahuelé.
- Akkor aludjon Leah velük.
- Vagy aludjunk lányok vs. fiúk osztásban – szálltam be én is a beszélgetésbe.
- Én tuti, hogy a saját sátramban fogok aludni – közölte ellentmondást nem tűrő hangon Coop és szinte biztos voltam benne, hogy ezt a nézetét Norbi is hűen vallani fogja.
- A minap te aludtál Leah-val, szóval most én fogok – érvelt Dex.
- Te nem is akartál itt maradni éjszakára! Menjél szépen haza – ellenkezett Coop.
- Na, jó! – emeltem fel egy cseppet a hangom. – Ezt a vitát folytassuk majd este, ha aktuális lesz – ajánlottam, majd beraktam a cuccom Coop sátrába. Csak a telóm és még néhány igen szükséges dolgot tartottam magamnál, azt is a shortom zsebeibe gyűrve.
Dexter és Coop hozzám hasonlóan lerakta a cuccát, természetesen Coop sátrába, mondván, hogy ha ott a cuccok, nyilván ott is fognak aludni.
- Keressük meg Norbit és Taliát – jelentettem ki izgatottan. – Egyáltalán hol vannak reggel tízkor?
- Fürdenek – vélekedett Dexter.
- Partiznak – tippelt Coop.
- Romantikus séta a fesztivál területén?
- Romantikus másnapos okádás?
- Pfuj, Coop, olyan undi vagy! – fintorogtam, miközben megindultunk.
- Jó, jó – bólogatott bocsánatkérően. – Ez amúgysem valószínű.
- Talán reggeliznek – folytatta az ötletelést Dex.
- Vagy kaksiznak – egészítette ki Coop, mire sűrű pofavágások közepette tarkón legyintettem.
- Csak disznóságok hagyják el a szád! – néztem rá szúrósan.
- Ez vagyok én, Leah! – tárta szét a kezeit tehetetlenül. – Megszoksz vagy megszöksz!


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése