2020. július 22., szerda

A pálya királyai, főbb szereplők


Orth Szonja (Szoszi = A szőrös szívű)
Igen, én lettem a szőrős szívű, csak azért, mert mindig higgadt, tárgyilagos és őszinte vagyok, a fiúknak pedig böki a csőrét az igazság. Komolyan én vagyok az érzéketlen és a rideg, csak mert kertelés nélkül az arcukba mondom a valóságot és a tényeket. Ami a kosarat illeti, én nem azért kerültem a kezdőbe, mert kiemelkedő lennék valamelyik téren vagy született zseni az adott posztomon. Én a biztos pont vagyok a csapatban, aki hozza a szintet minden téren, teszi a dolgát, végrehajtja a taktikákat, bírj az iramot, átlátja a történéseket. A kosár amióta csak az eszemet tudom, a mindenem. Egyszerre a hivatásom és a hobbim, komolyan veszem és mindig mindent beleadok, ugyanakkor a pályán sosem felejtem el, hogy azért csinálom, azért küzdök, mert szeretem ezt a sportot. Tulajdonképpen sosem akartam irányítani. Elégedett vagyok a jelenlegi felállással is, hogy van egy olyan irányítónk, aki mindig tudja, mit csinál, meghozza a legmegfelelőbb döntéseket és olyan csapattársaim, akikre számíthatok és akikkel öröm együtt játszani. 

Külső jellemzők: 175 cm, izmos, bőre sötét, haja göndör, eredetileg fekete, ám ki van szőkítve (frufruja nincs), szemei világoskékek

 
        
Szatler Dénes (Dini, Szadler, DilisDini, Agyalágyult, Elmeroggyant, Ütődött, stb...)
Mit is mondhatnék a mi Nagy Császárunkról, aki csak szeretné, ha így hívnánk, de erre semmi esélye sincsen? Soroljam a rossz tulajdonságait? Vagy hazudjak, hogy az a néhány jó, ami van neki, ellensúlyozza a temérdeknyi rosszat? Hiszen Dini önelégült, egoista, teljesen infantilis, hisztis, szadista, állandóan ingadozik a hangulata és totálisan elvetemült. Azonban mindaz, amit a pályán és a kosárlabdáért tesz, lenyűgöző. A tehetsége nem is kérdés, ám az ambíciói, a kitartása, az elszántsága a saját érdeme. És mindemellé még jön az az istenadta éles látása, a hihetetlen észrevételei és nem csak megtalálja a legjobb helyzetet, hanem ki is tudja játszani őket tökéletes passzaival. Ám ettől még ő az angyalbőrbe bújt démon. Maga a sátán. Azonban, mégis ő a csapatkapitányunk. Akire felnézünk. Akiben megbízunk. Akire számíthatunk. Nem véletlenül választottuk pont őt. 

Külső jellemzők: 180 cm, szálkásan izmos, bőre napbarnított, haja sötétszőke, a töveknél barnás (a homlokába hullanak tincsei, amiket többnyire jobbra seper, van néhány kósza hullám is a hajában), szemei sötétbarnák


        
Hegyi Milán (Mili, MiniMili, Völgyi)
A csapat csöppsége lenyűgöző gyorsasággal és súlypontemelkedéssel rendelkezik, mely valamilyen szinten veleszületett, ugyanakkor rengeteg energiát fektet abba, hogy fejlessze ezen képességeit. Viszont alacsony voltát nagy hangjával ellensúlyozza és folyamatosan kiabál. Ha örül, ha mérges, ha büszke, ha szomorú és így tovább. Fűti a harciszellem, imád játszani és ha esetleg rosszul áll a szénánk, ő az, aki a legkevésbé kámpicsorodik el, csak feltüzeli a hátrány. Sosem lombozza le, ha mindenki magasabb nála az ellenfelünk csapatában, sőt, az se, ha mondjuk a 30 centivel nagyobb Juci ellen kell kiállnia. Azért gyakorol ennyit, pattog ezerrel, hogy bárkivel felvehesse a versenyt, ha úgy van és ne pedig azt érezze, hogy esélye sincs, ezért nincs miért harcolnia.  

Külső jellemzők: 160 cm, izmos (főleg a lábai), dús sötétbarna hajú (ami mindig égnek áll, hogy magasabbnak tűnjön), világosabb barna szemű


        
Rimózci Zalán (Rimi, Zali)
Zalán első ránézésre normálisnak tűnik, de valójában ő sem az. Úgy érzi, azért született a földre, hogy Dinit kordában tartsa és bár hivatásaként űzi ezt a szakmát (meg kell hagyni, egész jó is benne), azért az ördögöt nem lehet csak úgy keretek közé szorítani. Zalán amúgy az a típus, aki nem erőlteti a beszédet, nem hallatja annyit a hangját, mint a másik kettő, de ha úgy van (és általában úgy van), szíves örömest leordítja Dini fejét vagy szívózik vele és hecceli őt. Zalán amúgy elég magas és remek center. Ha a való életben nem is, a pályán maximálisan bízik Dini passzaiban és szavaiban, remekül helyezkedik és ha blokkolásról van szó, ő az ász. Mindig megmenti a hátsónkat egy-egy bámulatos blokkal, ahol sokszor nemcsak elüti a labdát, hanem meg is szerzi azt.

Külső jellemzők: 187 cm, izmos, barnás bőrű, fekete hajú, csokoládébarna szemű, frizurája egyszerű, rövidebb fazonú



Kárpáti Judit (Juci, Négyszemű, Kuci)
Juci azt kell, hogy mondjam, egészen jól járt. Többségében Jucizzuk, így sokszor megússza a "szólítsuk egymást a lehető leghülyébben" dolgot. (Jó, Dini megszólításai elől senki nem menekülhet, még ő sem.) Valószínűleg ennek egyébként az lehet az oka, hogy keveset beszél és ha meg is szólal, akkor sem idiótaságot ordibál vagy sérteget másokat, hanem valami hasznosat mond. Ő a legmagasabb közöttünk, sokszor elég csak egy emelt passzal feladni neki a labdát és ha az ellenfél játékosai között nincs hasonló méretű (vagy egy pattogó törpe, mint nálunk), nincs esélyük kivédeni. A legtöbbször azt fejleszti, hogy palánk alól sikeresek legyen a dobásai, ugyanis ott tartózkodik a leginkább és ez az a poszt, ahol leginkább számít a magassága. Mint mondtam, nem beszél gyakran, ellenben rengeteget olvas és tanul, ő az első minden iskolai vizsgán az osztályunkban. 

Külső jellemzők: 192 cm, fehér bőrű, hosszú, egyenes szőke hajú, szemüveges, zöld szemű


Előző rész:
https://csillagokhullas.blogspot.com/2020/07/kosarsuli-palya-kiralyai.html

1 megjegyzés :