2020. július 22., szerda

Kosársuli, 117.rész

Hát igen. Finoman fogalmaztam, mikor azt mondtam, hogy próbáltam tanulni tőlük. Nagyon felnéztem Dinire és mindenben istenítettem őt, majmoltam, utánoztam a mozdulatait és ami a legfontosabb, hogy igyekeztem mindent elsajátítani, amit láttam, hogy jól csinál.
– Igen! – bólogatott nagyban Krisz. – Konkrétan te ő vagy kisebbe és lányba!
– Nos – simítottam meg a tarkóm zavaromban. – Igen. Nagyon sokat tanultam tőle és mivel felnéztem rá, el is lestem minden mozdulatát. De hát, ez már csak így megy. Például Krisz is pont úgy áll dobáskor, mint Kobe Bryant, ami teljesen rendben van, hiszen felnéz rá. Nyilván olyanokká akarunk válni, mint akiket csodálunk.
– Szóval, ez a gyerek a te Kobe-d? – próbálta értelmezni a hallottakat Krisz.
– Igen – ismertem be, majd azért a pontosság kedvéért hozzátettem. – Az egyik.
Nemcsak Dini olyan játékos, akire felnézek, akit csodálok, ám ő az egyetlen, aki megközelíthető távolságra van tőlem.
– Jól van – dobta le magát a földre Krisz. – Nem semmi csapatuk van.
– A kezdőjük brutál ötösnek tűnt – egészítette ki Dominik és az ő szájából az elismerés még inkább hatásosnak hangzott.
– Remélem tényleg tanulhatunk tőlük ebben a három hétben – nyújtotta lábait Eszti elmélázva, majd mikor végeztünk távozás előtt még odasiettem Dinihez.
– Jó volt újra együtt játszani! – mosolyogtam rá lelkesen, hisz bár ellenfelekként meccseztünk, jó volt újra átélni a régi szép időket. Míg csapattársak voltunk, természetesen akkor is játszottunk egymás ellen és ő sosem kímélt senkit sem, de ez hajtott és vitt minket előre.
– Igen és ügyes voltál – dicsért meg, pajkosan megsimogatva a fejemet, majd arca elsötétült, szeme megvillant és rám ömlesztett egy rakat észrevételt, hogy mit csináltam rosszul. Behúzott nyakkal hallgattam, mert természetesen igaza volt és ez a fejmosás eszembe juttatta, hogy régen is mindig így csinálta.
– Hm! – bólintottam buzgón, mikor befejezte és próbáltam minden általa mondottat eltárolni a fejemben. – Igyekezni fogok mindezek kijavításán! – ígértem, majd elköszöntem tőle és csatlakoztam a többiekhez.
Felkaptam a cipőmet, a kulacsomat és a törülközőmet a földről, majd Konrád oldalán elhagytam a csarnokot. Az ajtóból azonba még visszanéztem. Dini, Zalán, Milán, Szonja és Judit még mindig ott voltak, talpig szerelésben és szemmel láthatólag további gyakorláshoz készülődtek. Van ám energiájuk! Én totál kikészültem. Mondjuk őket nem izzasztotta meg a meccs úgy, mint minket, de azért mégis… Már este hat volt. Vajon azért ennyire jók, mert sokkal többet beleadnak? Még annál is többet, amit az iskola elvár?
Végül előrefordultam és az öltözők felé vettem az irányt. Gyorsan lezuhanyoztam, felkaptam a kék rövidmelegítőnadrágom és egy sötétkék-fehér csíkos pólót, majd kisiettem, hisz Konrád már biztosan várt rám.
Valóban ott állt a folyosón, elmerengve dobálta labdáját a falnak és annyira elmerült a kis világában, hogy összerezzent, mikor megérintettem a vállát.
– Minden rendben? – érdeklődtem kedvesen. Ő fekete pamutrövidgatyát viselt egyszerű fehér pólóval, haja vizesen tapadt a tarkójára.
– Persze, csak elgondolkodtam – mosolygott rám, majd hóna alá szorította labdáját, szabad kezével pedig megfogta a kezem és elindultunk.
– És min? – kíváncsiskodtam.
– A mai meccsen. Régóta nem páholtak el így – ismerte el.
– Hát nem vagyunk egy szinten – húztam el a számat.
– De csak egyetlen év van közöttünk. Ennyit számítana egyetlen év? – meredt maga elé gondterhelten.
– Nem tudom. Hogy érzed, mennyit fejlődtél ebben az elmúlt évben?
– Őszintén? Egyénileg szerintem nem sokat. Mint csapattag rengeteget – mutatott rá, mi is aggasztja valójában.
– De hát pont erre való a dobótábor és az azt követő egyéni edzések! – bíztattam.
– Igen, tudom. Viszont feltűnt, hogy Papék utánunk már nem szenvedtek annyira, mint mi.
– Nekem is szemet szúrt – értettem egyet. – Valószínűleg az első ötös a legerősebb öt játékos lehetett és könyörtelenül megdolgoztattak bennünket – nevettem fel.
– De vajon miért ők a legjobbak? – vezette tovább az eredeti gondolatmenetet Konrád. – Ez amolyan eleve fennálló dolog vagy esetleg ők…
– Talán többet beleadnak, mint bárki más – bólintottam, hisz láttam, hogy még maradtak edzeni a kötelező feladatok lejárta után is.
– Talán nekem is többet kellene beleadnom – lyukadt ki végre Konrád a lényegre.
– Úgy érzed, hogy lenne még energiád és időd, amit erre szánhatnál? – próbáltam segíteni neki.
– Eddig úgy gondoltam, hogyha beleadok mindent az edzéseken, a meccseken és minden iskolai gyakorlaton, akkor az elég, hisz a suli dolga felkészíteni minket és kihozni belőlünk a legjobbat.
– És most miként vélekedsz?
– Egyelőre nem tudom. Tény, hogy töltök el olyan órákat, aminek semmi haszna, hisz nem tanulok és nem is eddzek.
– De pihenni is fontos, különben fáradt leszel, mikor tényleg megerőltetésre kerül a sor – tartottam fel a mutatóujjamat. – De szerintem minden azon áll, hogy milyen cél lebeg a szemed előtt. Hogy a célod elérhető-e azzal a munkával, amennyit most végzel.
– Úgy érzem, ugyanaz a probléma foglalkoztat minket – pillantott rám sokatsejtetően.
– Így igaz – mosolyodtam el halványan. – Mindenképp erősebb akarok lenni. Sokkal, de sokkal jobb játékossá szeretnék válni, olyanokká, mint…
– Mint ők – bólintott Konrád, majd felpillantott az égre. ­­– Még hosszú út áll előttünk, igaz?
– De nem vagyunk egyedül – szorítottam meg a kezét, ő pedig lehajolt és finoman megcsókolt.
– Szerencsére nem.
És már azt is tudtam, kihez kell fordulnom segítségért, kit kell megkérnem, hogy oktatgasson, hogy ki az, akitől tanulhatok.


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése