2020. július 3., péntek

Kosársuli, 114.rész

Június 13., hétfő

Be kell, hogy valljam, ez a dobótábor abszolút nekem valónak tűnt. Semmi futás, semmi erőnlét, semmi állóképesség, csak a dobótechnika fejlesztése. Ez az év kemény volt, nyertünk, vesztettünk, kimaradtam a kezdőből, aztán bekerültem a kezdőbe, megsérült a bokám, majd helyrejött, sőt még vashiányos is lettem. Összejöttünk Konráddal, életemben először szerelmes lettem, majd válságba került a kapcsolatunk, de megoldottuk. Találtam barátokat, egy összetartó csapatot és immáron volt hova tartoznom. Minden rossz ellenére és minden jóval egybevetve úgy éreztem, ez volt életem eddigi legszuperebb éve.
A dobótábor első napján kicsit elaludtam, de persze nem késtem el. Háromnegyedkilenckor mindenre készen állva sétáltam be csarnok pályájára, labdámmal a hónom alatt, kezemben a kulacsommal és a törülközőmmel. Sötétkék térdfölé érő nadrágot viseltem és egy ujjatlan Derrick Rose mezt. A terem tele volt számomra idegen arcokkal, mert bár a felettünk járókkal néha összetalálkoztunk a folyosón, igazából sosem ismerkedtünk össze. Hamar kiszúrtam Konrádot, aki már éppen nyújtott a pálya szélén. Ez nem egy reggeli tanóra volt, hanem edzés, ami feltehetőleg azt jelentette, hogy már régóta megérkezett és késés szóba sem jöhetett.
– Jó reggelt! – hajoltam le hozzá egy gyors csókra, majd letéve a cuccaim, csatlakoztam a fiúkhoz nyújtani.
– Lulu? – hallottam meg egy kérdő hangot magam mögül, én pedig értetlenül fordultam meg, mert utoljára általánosban szólítottak így.
– Dini? – meredtem a nem messze álló srácra, aki konstatálva, hogy tényleg én vagyok az, megindult felém.
– Lulu! – örvendezett, mire én is felpattantam és amin odaért hozzám, megcsináltuk a régi kézfogós pacsizós üdvözlésünket. – Nem is tudtam, hogy idejöttél te is.
– Én se tudtam róla, hogy itt tanulsz – tátottam el a számat.
– Hát igen, akkora ez a suli, hogy alig lehet vegyülni – nevetett Dini jókedvűen.
Dini, teljes nevén Szatler Dénes egyel felettem járt általánosban és mivel ott még korosztály szerint voltak a csapatok, együtt is játszottunk a suli kosáregyletében. Teljesen megfeledkeztem róla, hogy ő is idekészült, ezekszerint fel is vették, csak sosem futottunk össze, vagy csak nem ismertünk egymásra hirtelen. Dinit két éve nem láttam és bár általánosban haverok voltunk és csapattársak (no meg persze bele is voltam esve) elég sokat változott, így nem csoda, ha mondjuk láttam a folyosón, csak nem esett le nekem, hogy ő az.
Dini is irányító poszton játszik, sokat tanultam tőle és általánosban, kislányként az én szememben ő egy követendő példának tűnt, akire felnéztem. Tipikus tiniszerelem volt, ami nem is szerelem, csak rajongás. Olyan volt, mint a herceg a fehér lovon. Szőke hajával, kék szemeivel, nagy dumájával abszolút népszerűnek számított és én baromira értékeltem, hogy összehaverkodtunk akkoriban. Úgy festett, azóta sokat izmosodott és nőtt, de most, hogy jobban megnéztem, még mindig ugyanannak a srácnak tűnt.
– Srácok! – pördültem meg az osztálytársaimra nézve. – Ő itt egy általános iskolás csapattársam, Dini.
– Igazából már nem nagyon szólítanak Dininek – mosolyodott el az említett. – Hívjatok bátran Szatlernek.
– Szia, Szatler! – köszöntek a többiek szinkronban.
– Ők itt Krisz, Dominik és Konrád – mutattam be a jelenlévőket.
– Ne már! – kérte ki magának Krisz és felpattant, majd kihúzta magát. – Király vagyok – nyújtotta jobbját, majd kezetráztak Dinivel.
– Hisz csak Konrád szólít így – értetlenkedtem.
– Mától nem – közölte Krisz ellentmondást nem tűrő hangon.
– Pap Dominik – tápászkodott fel Dumbó és ő is kezet fogott Dinivel.
Konrád is kiegyenesedett és mellém lépve átölelte a derekam.
– Te volnál a kis Lulu barátja? – pillantott ránk Dini mosolyogva.
– Ne hívj már így – löktem meg a karját szórakozottan.
– Én volnék – értett egyet Konrád és miközben kezet fogtak, Konrád kicsit feszültnek tűnt.
– Örülök, hogy megismertelek titeket srácok. Alig várom a közös edzést! – intett Dini, majd visszakocogott a barátaihoz.
– Nem tetszik nekem ez a csóka – jegyezte meg Krisz, mikor Dini hallótávolságon kívülre került.
– Nekem se – értett egyet Dominik.
– Nekem meg pláne nem – kontrázott komolyan Konrád.
– Jaj, ne csináljátok már! Biztos vagyok benne, hogy a ti sulitokban is voltak felsőbbévesek, akikre felnéztetek, akik mentoráltak titeket – fintorodtam el.
– Ja, de egyik sem tűnt ilyen arrogánsnak – húzta fel az orrát Krisz.
– Honnan veszed, hogy ő az?
– Már az is arrogáns volt, ahogy azt mondta: „hívjatok bátran Szatlernek” – utánozta Dinit Dominik.
– Meg, ahogy kezet fogott! – problémázott Krisz. – Mintha csak azt üzente volna a kézszorítással, hogy jobb vagyok nálatok, kis csírák.
– Egyáltalán nem üzent ilyesmit – keltem a védelmére. – És tényleg jobb nálunk. Ő már a harmadévét fogja kezdeni.
– Nem számít – pufogott Krisz, majd Dominikkal együtt elvonultak.
– Ugye nem vagy féltékeny? – pillantottam Konrádra, aki feltűnően csendes volt.
– Az attól függ. Bele voltál esve ebbe a csávóba?
– Persze – nevettem el magamat. – Kábé tizenkét éves koromig, de az rajongás volt, nem szerelem. És évek óta eszembe se jutott. Dini egy jófej srác, sokat tanultam tőle és jó haverok voltunk.
– Okés. Akkor nem vagyok féltékeny – határozta el magát, én pedig nevetve arcon csókoltam.
– Helyes. Ugyanis az ég világon semmi okod rá. Senki sem tudná felvenni veled a harcot e téren – mosolyogtam rá jókedvűen.


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése