2020. július 3., péntek

Kosársuli, 113.rész


Június 10., péntek

– Ezt még mindig nem tudom elhinni! – emeltem ellenőrzőmet diadalittasan a magasba, ki tudja hanyadszorra aznap.
– Pedig lassan ideje lenne – haladt el mellettem Klaudia az udvaron.
– Ezt neked köszönhetem! – öleltem át hátulról, ami valószínűleg meglepte, mert egészen megdermedt. – Ha te nem vagy, kétszer ennyi hülyeséget hordok össze a szóbelin!
– Hát… - habozott, majd halkabban hozzátette. – Szívesen!
– Mi történik itt? – érkezett meg minket figyelve Dominik.
– Dumbó! – borultam ezúttal az ő nyakába. – Négyes az angolom, ez a te érdemed is!
Nem viszonozta az ölelésem, de nem is rázott le.
– Ha figyeltél volna rám, lehetett volna ötös is – jegyezte meg félszegen, de hallottam a hangján, hogy mosolyog.
Ezután elkaptam Tibit, Csengét, Esztit és minden „tanáromnak” öleléssel háláltam meg a segítségét. Gergő is megjelent és miután konstatálta, hogy mi folyik itt, megpróbált elszelelni, de én gyorsabb volt, így őt is elkaptam és alaposan megszorongattam.
Konrád épp akkor ért a kapuhoz, mikor Gergőt tartottam a karom között, ezért hát gyorsan elengedtem a mufurc centerünket és a fiúmhoz nyargaltam.
– Bokasérült szerelmem – kezdte és a becenév hallattán az arcomon lévő vigyor még szélesebbre húzódott. Azóta használta ezt a megszólítást, hogy kimondta, szeret és én ezt egyszerűen eszméletlen aranyosnak tartottam.
Az elmúlt hetekben mindannyian rengeteget tanultunk és készültünk, hol a tantermünkben, hol a suliudvaron, hol nálunk. Gergő gyakorta csatlakozott hozzánk, de azt azért nem állítanám, hogy beilleszkedett és levetkőzte bunkó, arrogáns stílusát, de úgy tűnt, hajlandó változni.
Ami Konrádot illeti, az utóbbi időben sokat javult a kedélyállapota, állítása szerint a szülei is jobban viselik, így neki meg a tesójának is könnyebb, de persze azért voltak nehezebb napok. Ilyenkor egésznap levertnek és szomorúnak tűnt, viszont szerencsére nem zárkózott el előlem, ami máris egy jobb helyzetet szült. Sokszor töltötte nálunk a délutánokat, de anya nem engedte, hogy csak úgy nálunk aludjon, így esténként mindig hazament. Az apukája most még egy albérletben lakott, de házat készült venni, aminek Konrád elmondása szerint lesz saját kosárpályája és medencéje, szóval akadtak előnyös dolgok is.
– Igen, Késő szerelmem?
– Miért van az, hogy engem nem ölelgettél meg? – húzta össze a szemöldökét.
– Ezeket a hálám jeléül osztogatom. Te nem oktattál engem – magyaráztam komolyan.
– Ezt még el tudom fogadni – merengett hangosan. – De csak akkor, ha újra elmeséled a töri szóbelid.
– Muszáj? – fintorodtam el.
– Igen. Ez a második kedvenc sztorim rólad a „kosarazni csúcs” felvételi válaszod után – vigyorgott jókedvűen és összefonta ujjainkat.
– Oké – egyeztem bele nagyot sóhajtva. – Szóval, Szabó megkérdezte, hogy mik azok a poliszok, erre én: hát a rendőrség, mi más? „Nem éppen arra a poliszra gondoltam” felelte erre Szabó bozontos szakálla mögött dünnyögve. Én meg persze teljesen elvörösödtem el elhebegtem a definíciót, de annyira égtem, hogy a vallási és politikai közösséget, pallási és volitikai közösségnek mondtam.
Konrád annyira boldogan és szeretetteljesen nevetett, hogy tökre megérte ötödszörre is elmesélni neki a történteket.
– Te vagy a legjobb – kuncogott, én pedig elmosolyodtam. Amíg így gondolta, én elégedett voltam.
Alapvetően mind jól szerepeltünk a vizsgákon, persze magunkhoz képest. Ahhoz elég jó volt mindenki, hogy ne tiltsanak ki a kezdőből minket a jegyeink miatt és többségünk sokat vagy épp keveset, de javított az eredményeinknek. Persze, akadt olyan is, akinek nem igazán volt hova javítani…
Nekem többnyire négyeseim lettek, néhány ötössel és egy töri hármassal, de ezzel együtt tudtam élni. Konrád azért benyalt két kettest, két hármast és persze egy hibátlan-csillagos matek ötöst is, amiért én roppant büszke voltam rá.
– Azt kell, hogy mondjam, jó gyorsan eltelt ez az év – került mellénk Krisz, fején a Lakers-ös baseballsapkájával, amit mellesleg a szóbelikhez is felvett a fehér ingéhez.
– Igen, hihetetlen, hogy ez az utolsó napunk – pillantott a mögöttünk lévő épületre Eszti.
– Annyira azért nem utolsó – kuncogtam. – Hétfőtől már kezdődik a dobótábor.
A BKEG természetesen nem eresztette el tanulóit egész nyárra, hogy csináljanak, amit csak akarnak. A szünet első három hetében kötelező dobótábor várt ránk, ami afféle bejárós dolog volt, reggel kilenctől délután hatig tartott, aztán mindenki mehetett haza. Mint azt a neve is mutatja, ennek lényege a dobástechnika erősítése, a pontosság, a találatok számának növelése. Amennyire én hallottam, egésznap büntetőket, ziccereket, hárompontosokat és tempókat kell hajigálni, ami igazából szórakoztatónak hangzik. Mindenesetre a dobótábor egybe lesz a felettünk járó osztállyal, a másodévesekkel és ebben az időszakban a harmad- és negyedévesek edzőtáborban lesznek, míg mi oda csak augusztusban megyünk.
A három hét dobótábort követően kapunk három hét szünetet, hogy elmehessünk nyaralni meg effélék, de Vili bá kiosztott egy edzéstervet, napokra lebontva, amit ebben az időszakban is csinálnunk kell. Ez többnyire felülésekből, fekvőkből és egyéb kínzó gyakorlatokból áll, meg persze futásból.
Miután letelik a három hét, szépen visszatérünk, megvan, hogy mikor miénk a csarnok, olyankor edzegetünk és augusztusban pedig irány a kéthetes kőkemény balatoni edzőtábor. Igazából bármennyire is nehéz lesz, mégis rettentően vártam az egészet.
– Még jó, hogy lábmunkatábor nincs – jegyezte meg Krisz szórakozottan.
– Nem akarlak letörni, haver, de szinte biztos, hogy az edzőtáborban Szekeres ezerrel nyomatja majd a lábmunkát – dőlt a kerítésnek Konrád és magához vont engem.
– Meg szerintem július második felében is – tettem hozzá, mire Krisz elfintorodott, én pedig körbenéztem. – Nektek mi a tervetek a szabad három hétre?
– Én szerintem végigalszom – közölte rezzenéstelen arccal Eszti.
– Én a szüleimmel utazom valahova – merengett Csenge.
– Dettó – értett egyet Dominik.
– Nekünk van egy nyaralónk balcsin, én oda lecuccolok Herczeggel, ahogy minden évben – öklözött össze barátjával Krisz.
– Én külföldre utazom, ahogy mindig – vonta meg a vállát Klaudia.
– És te, Lean?
– Mi is minden évben nyaralunk valamerre a szüleimmel – mosolyogtam, de közben már azon agyaltam, hogy Konráddal három hétig nem fogjuk látni egymást és ez máris csökkentette a jókedvemet.


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése