2020. július 16., csütörtök

A szívtelen fiú, 18.rész


Másnap reggel a fekete kocsi már ott vár rám a kapu előtt.
– Jó reggelt, Miss Slora! – tárja ki előttem az ajtót a számomra teljesen ismeretlen sofőr.
– Kérem, erre semmi szükség! Magam is megtudom csinálni – biztosítom.
– Nekem ez a munkám, kisasszony! – ellenkezik.
– Elhiszem, de én nem a munkaadója vagyok – mondom, majd hozzáteszem. – Tudja, voltaképpen a munkaadója keményen megzsarolt, ezért vagyok itt. De ha már így is alakult, abba nem megyek bele, hogy kiszolgáljanak, akár egy hercegnőt.  
– Rendben, kisasszony. Maga nyitja az ajtót – engedi el az említett tárgyat és rám hagyja a dolgot.
Chester persze nincs a kocsiban. Esze ágában nem lenne velem furikázni és bárhogy töröm a fejem, nem tudok rájönni, egyáltalán miért ragaszkodik ehhez. Talán pont azért, mert túlságosan ellenkeztem és mindenáron borsot akar törni az orrom alá. Bárhogy is haragszom rá, mégiscsak ez az első reggel évek óta, hogy nem fázom iskolába menet. Hogy fáradt vagyok, de nem tudok leülni, mert nincs szabad hely a buszon. Már a gondolatát is gyűlölöm, hogy egy méregdrága kocsiban ülök és valaki más vezet, aki kiszolgál ezzel engem, ám az, hogy meleg árad az ülésekből teljesen elbódít. Azt kívánom, bárcsak Felicity itt ülne mellettem és együtt mehetnénk. Talán megpróbálhatnám a javamra fordítani ezt és becsempészni őt is, aztán megkérni a sofőrt, hogy tegyünk egy aprócska kitérőt.
Sokkal hamarabb megérkezünk, mint azt megszoktam és épp megköszönöm a sofőrnek, hogy elhozott, ám ekkor jut eszembe, hogy nem is tudom a nevét.
– Köszönöm, Mr… - habozok, ám szerencsémre kedvesen kisegít.
– Howard Nagell, kisasszony.
– Köszönöm, Mr. Nagell! – pillantok rá a visszapillantón keresztül, majd kikászálódom a kocsi hátsó üléssoráról.
– Fid? – hallok meg egy döbbent hangot magam mögött és a két barátnőmet pillantom meg.
– Sziasztok! – üdvözlöm őket és valami megmagyarázhatatlan okból zavarban érzem magam.
– Mi ez a kocsi? – járja körbe az autót Twyla döbbenten.
– Chester legújabb zsarolásának eredménye – sóhajtok egy hatalmasat, leeresztve a vállamat.
– Hé, maga! – kopog be az ablakon Twyla, mire Mr. Nagell leereszti az üveget.
– Üdvözlöm, kisasszony!
– Nem tudom, mi folyik itt, de vigyázzon vezetés közben, ha Fidet furikázza! – fenyegeti meg a sofőrt Twyla, mire a tenyerembe temetem az arcom.
– Ez csak természetes!
– Akkor jó – lép el a kocsi mellől Twyla és visszatér hozzánk, hogy együtt induljunk be az épületbe. – Szóval, Chester azért zsarolt meg, hogy elhozasson a suliba?
– Lényegében igen – bólintok. – Biztosan forral valamit ellenem.
– Vagy csak végre megjött az esze – tippel Twyla, ám három másodpercnyi hallgatás után megváltoztatja álláspontját. – Oké, ennek semmi értelme. Tuti tervez valamit.
– Lehet, hogy történt vele valami – jegyzi meg Haven rejtélyesen. – Fidelia, nem mondott neked semmi szokatlant?
Az, hogy Chester ráeszmélt, mennyire gonosz az anyja, merőben a szokatlan halmazba esett, ám úgy érzem, ezt nincs jogom megosztani másokkal. Ugyan Chester ezer meg egy okot adott, hogy most éljek a bosszúval és visszavágjak neki, én mégsem vagyok ilyen ember. Ráadásul felmérgelni sem akarom, így inkább kicsit átvariálom a történteket.
– Nos, a minap tanúja volt annak, ahogy az anyja megalázott – foglalom össze a történteket tömören. – Azóta viselkedik furcsán.
– Hm, talán most szembesült vele először, hogy ő is így bánik veled? – gondolkozik hangosan Twyla.
– Hát, meglehet – bólintok aprót. – Nem akar bocsánatot kérni és nem bánt meg semmit. A jelek szerint a személyiségét és a stílusát sem akarja feladni.
– Talán csak egy enyhébb változatára kapcsolta önmagát – ért egyet Haven elmerengve.
– Biztos ezért rúgta tökön Daltont – vigyorog jókedvűen Twyla. – Az már nem szórakoztatja, hogy mások szemétkednek Fiddel. Bár észrevehetné, hogy ő a legnagyobb szemét mind közül – hervad le a mosoly az arcáról.
A termünkbe érve elfoglalom a helyemet, míg Twyla és Haven lemennek a büfébe reggelit venni.
– Hax, ne csináld! – hallom meg Dalton hangját és a fejemet felemelve őt és haverját, Haxley-t látom meg az ajtóban.
– Ugyan már, nem hiszem, hogy Cutland komolyan beszélt – rázza le barátja kezét a válláról Haxley, majd körbenéz a teremben. – És amúgy sincs még itt.
Tekintete megállapodik rajtam, majd felém indul, Daltonnal a nyomában.
– Szép az orrod, Slora – magasodik a padom fölé Haxley, ajkán gúnyos vigyor játszik. – Úgy hallottam, a barátomtól kaptad.
Valóban, Haxley tegnap hiányzott a suliból, így nem láthatta a kis „balesetemet”.
Nem felelek, mert nincs értelme. Megragadja a táskámat és az egész tartalmát kirázza a földre, majd mikor felállok, hogy összeszedjem, sikeresen elgáncsol, így a padok közé esek. Ettől rögtön Chester jut eszembe, hisz a gáncsolás mindig is az ő védjegyének számított, ám ő sokkal elegánsabban és ügyesebben csinálja, míg Haxley konkrétan bokán rúg.
– Látod, Dal, még csak nem is ellenkezik! Nem változott az ég világon semmi – nevet harsányan Haxley, ám a következő pillanatban a földön térdelve találja magát mellettem.
Nem értem, mi történt, ezért óvatosan felpillantok és Chestert látom meg. Egyik kezében a táskáját tartja, míg a másikkal megigazítja tincseit, arca kifejezéstelen.
– Talán nem voltam egyértelmű tegnap, Nuwick? – szólal meg fagyos hangján, mire Haxley mérgesen felpattan. Amilyen forrófejű fiú, nem gondolkodik, csak az érzelmei vezérlik, ezért nem hunyászkodik meg rögtön.
– Nem tudom, miről beszélsz, Cutland – állja Chester tekintetét.
– Oh, valóban – játssza meg magát Chester, mintha tényleg most eszmélne rá valamire. – Hisz hiányoztál.  Jól van, csak menj a helyedre – engedi el és Haxley elégedettnek látszik.
Azonban mikor ellép Chester mellett, a szívtelen örökös tökélyre fejlesztett kecses mozdulattal, ismét elgáncsolja, majd lerakja táskáját a padjára és zsebredugott kezekkel a földön térdelő srác elé guggol, mond neki valamit, de nem hallom. Haxley ijedtnek látszik, Chester arcára pedig kiül a győztes, gúnyos mosolya, majd kiegyenesedik és visszasétál a helyére, leülve a székére.
– Mi a fene történt itt? – robban be az ajtón Twyla, majd egy szempillantás alatt mellém ér.
– Azt hiszem, a fiúk azt tesztelik, Chester mennyire beszélt komolyan tegnap – mondom halkan, miközben összeszedem a cuccaimat a földről.
– Ahogy elnézem, ennél komolyabb már nem is lehetne – jegyzi meg Haven sokatsejtetően.
Nem tudom értelmezni, mi folyik Chester körül, de abban az egyben biztos vagyok, hogy ezek az erőszakos megnyilvánulásai visszataszítóak, még akkor is, ha ezúttal nem is felém irányulnak.


Előző rész:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése